Primer pla de Rocío Carrasco

Polèmica pel que ha fet el PSOE amb Rocío Carrasco

Hana Jalloul, secretària d'Estat de Migracions, ha assegurat que la filla de Rocío Jurado «és una dona molt valenta»

El cas Rocío Carrasco ha acabat per arribar a la política i més concretament a les eleccions a la Comunitat de Madrid. Des de les files del PSOE, s'ha enviat un missatge de suport a la filla de Rocío Jurado, després del brutal testimoniatge que va oferir diumenge passat explicant el sofriment que va passar en la seva vida per culpa del pare dels seus fills, Antonio David Flores.

En el marc de l'acte de presentació com a número dos de la candidatura del socialista Ángel Gabilondo, Hana Jalloul, secretària d'Estat de Migracions, ha opinat que la filla de Rocío Jurado «és una dona molt valenta. Mai més et sentiràs sola. A totes les dones que pateixen la violència masclista, estem amb vosaltres», ha dit Jalloul a tots els presents, entre els quals es trobaven el mateix Gabilondo i el secretari regional del PSOE de Madrid, José Manuel Franco.

«Les dones som imparables», sentència Hana Jalloul

Jalloul ha fet valdre l'ascens al càrrec de vicepresidenta tercera de Yolanda Díaz, l'actual ministra de Treball, «una companya. Gràcies pel teu treball. Les dones som imparables», ha dit la número dos d'Ángel Gabilondo, que ha remarcat que el govern d'Espanya és «l'únic del món amb quatre dones vicepresidentes».

A més, Jalloul ha ressaltat el govern «seriós» que formaria el PSOE, fora de la «crispació» i que doni suport al 15-M, «un Madrid rebel i jove, inconformista i cultura. Madrid no mereix ser ostatge dels extremismes, mereix un govern que actuï per la societat», ha sentenciat.

A més, el candidat Gabilondo ha assenyalat el treball fet per Jalloul tant en la Delegació de Govern com en la Secretaria d'Estat i ha valorat que «aportarà tot la seva experiència i coneixement a la seva candidatura progressista i oberta» de cara a les eleccions del 4 de maig.

El candidat del PSOE a la Comunitat de Madrid ha volgut entrar després de les crítiques rebudes per altres partits polítics, com a PP i VOX, als quals ha contestat dient que «mai ha mentit a ningú» com li recriminen per confessar que no pactarà amb Pablo Iglesias, candidat de Podemos, o que no apujarà els impostos, aspecte en el qual ha estat encara més categòric en el dia d'ahir.

Els polítics espanyols secunden sense fissures a Rocío Carrasco

A més del succeït ahir en la presentació del PSOE de cara a les eleccions a la Comunitat de Madrid, hi ha hagut més reaccions de representants polítics de diversa índole. Irene Montero, va confessar en el seu compte de Twitter que «el testimoniatge de Rocío Carrasco és el d'una víctima de violència de gènere. Quan una dona denuncia públicament la violència pot ser qüestionada o ridiculitzada. Per això és important el suport», va publicar en la xarxa social, al costat d'ala etiqueta #RocioYoSiTeCreo.

Iñigo Errejón (Más Madrid), va fer el mateix que les anteriors i va enviar un clar missatge a la filla de Rocío Jurado: «Rocío Carrasco va denunciar la violència masclista. Un testimoniatge de maltractament que molts posaran en dubte. Igual ho van fer amb Ana Orante. Igual que ho han fet amb tantes i tantes dones. Per això és tan necessari el feminisme #YoSíTeCreo», ha publicat el líder de Más Madrid.

A més, la socialista Adriana Lastra, també va oferir tot el seu suport a Carrasco: «És una dona valenta, una supervivent. El seu testimoniatge té un gran valor per a visibilitzar la violència de gènere. No pararem fins que la vida sigui segura i lliure per a totes les dones», va tuitar.

Rocío Monasterio (VOX) també va treure la cara per Rocío Carrasco: «Avui mitja Espanya ha entès el que és la síndrome d'alienació parental. Ho pateixen milers de nens, alguns víctimes del pare, uns altres de la mare».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.