L'actor català Àlex Casademunt, amb ulleres de sol i samarreta d'estiu

Polèmica per la publicació d'un vídeo de l'accident d'Àlex Casademunt

Les imatges del succés van començar a circular per les xarxes socials pocs minuts després que es produís

La notícia de la mort d'Àlex Casademunt ha corregut per les xarxes com la pólvora en les xarxes socials des de la nit d'aquest dimarts, pocs minuts després de l'accident en el qual ha perdut la vida l'exconcursant del programa 'Operación Triunfo'. De fet, la seva defunció s'ha donat a conèixer gairebé al mateix temps que els serveis d'emergències s'han desplaçat fins a Mataró Park, el lloc dels fets, per a atendre'l.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així ho ha denunciat una gran quantitat de persones a través de les xarxes socials, tot assegurant que la notícia ha estat compartida públicament per alguns testimonis de l'accident. Tal ha estat l'enrenou per la comunicació de la notícia, que fins i tot l'agència que representava al cantant ha hagut de pronunciar-se durant la matinada per a aclarir si eren certs tots els rumors que corrien per les xarxes socials des de les deu de la nit, convertint el nom de l'artista català en tendència a Twitter.

Ha estat a les 2:41 hores d'aquesta matinada quan Telegenia ha emès un comunicat. «Sentim molt la notícia de la defunció d'Àlex Casademunt. Molt d'ànim a tota la família i als seus amics. Descansi en pau», han escrit a les xarxes socials.

Gran indignació pel vídeo de l'accident d'Àlex Casademunt

Però la cosa no s'ha quedat aquí. A més d'haver revelat aquesta informació, des d'un compte d'un servei d'emergències català també s'ha publicat un vídeo del moment posterior a l'accident, quan s'estava atenent les víctimes de la topada. Un enregistrament que s'ha fet amb un mòbil i en el qual es pot veure l'escenari de l'accident i com els sanitaris atenen les persones afectades, encara que en cap moment apareix Àlex Casademunt.

Malgrat que, com ha succeït amb els primers comentaris sobre la mort del cantant, aquest vídeo ha estat esborrat posteriorment, aquestes imatges continuen circulant per les xarxes socials i fins i tot han estat emeses en la televisió en diferents canals. Un gest que han denunciat moltes persones. «Què el tècnic d'emergències gravi un vídeo de l'accident de trànsit d'Àlex Casademunt i el filtri en xarxes socials abans que s'assabenti la seva família és el més repugnant que he vist», ha assenyalat una usuària.

«Vivim en un món on un senyor d'emergències filtra als seus amics la mort en accident d'Àlex Casademunt, aquests al seu torn ho pugen a les xarxes amb un vídeo i la família possiblement sense saber-ho. En què ens hem convertit? Espero que ho pagui i Descansa en Pau», ha escrit una altra persona. «Estic fluixejant amb tot això d'Àlex Casademunt. I el pitjor de tot és que probablement la família s'hagi assabentat per xarxes socials gràcies a un sanitari que ha trencat el secret professional. I, a més, he vist fins a gent demanant vídeos de l'accident».

Topada amb un autobús

L'accident es va produir al voltant de les 21.45 hores de la nit. Àlex Casademunt sortia de visitar a una amiga d'un club de motos del qual era soci i tornava cap a casa quan, en girar la rotonda en un tram de Mataró (Barcelona), va xocar frontalment contra un autobús interurbà. El cotxe en el qual circulava l'artista va quedar totalment sinistrat i els serveis d'emergències van trigar al voltant de 45 minuts a poder extreure el seu cos sense vida del turisme.


Encara es desconeixen les causes de l'accident, tot i que els investigadors tenen clar que la col·lisió es va produir perquè un dels dos vehicles va envair el carril contrari, en tractar-se d'una via de doble sentit. Durant les pròximes hores es practicarà l'autòpsia al cantant per determinar la causa exacta de la seva mort.