La catalana Laura Fa somrient en una imatge del seu Instagram

Polèmica amb les paraules de Laura Fa a 'Sálvame': «Catalunya és el meu país»

La col·laboradora ha volgut provocar en to de broma als seus companys de programa i ho ha aconseguit

'Sálvame' és l'exemple més gran que en una feina poden coincidir persones procedents de diferents parts del país. La rotació constant de col·laboradors fa que el programa s'hagi nodrit a força de professionals que van a Madrid des de diferents parts del territori com, per exemple, Anabel Pantoja, que viatja cada setmana des de Canàries per anar al programa i Chelo García Cortés i Laura Fa volen de Barcelona a Madrid per poder atendre les seves obligacions professionals. Això no hauria de ser cap problema, tret que passi el que va passar aquesta setmana.

Com és habitual, Chelo García Cortés s'ha queixat en directe que els seus companys no la deixen parlar i seguidament li ha deixat anar un «catalana, calla» a Laura Fa, un comentari que ha molestat a la seva companya, que li ha recordat que ella també és catalana i que viu a Catalunya. En aquest moment, Cortés ha reculat i ha dit que es tractava d'una broma i que no tenia la més mínima intenció de molestar-la.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La veritat és que el comentari ha aixecat un enrenou al plató amb la resta de tertulians, que saben perfectament que cada vegada que surt aquest tema es forma un ciri bastant gran. Per la seva banda, Laura Fa ha volgut també aprofitar el moment per fer una broma als seus companys i posar a prova el seu nivell de resposta. La periodista ha etzibat que Catalunya és un país, fent un gest de complicitat amb els seus ulls, donant a entendre que estava posant a prova la metxa de la resta de professionals del programa que viuen a Madrid i en altres punts geogràfics del país.

Si bé és cert que els seus companys no han picat en el joc, sí que ho han fet alguns espectadors, criticant-la a través de les xarxes socials. Entre tots aquests atacs a la periodista se li ha dit «ximple» i li han recordat que, tot i viure a Catalunya, sempre serà espanyola i que per molt que vulgui, mai la seva comunitat serà un país, per tant, un fet que demostra que encara existeix fricció entre els partidaris a la independència i els que no la volen.

Recordem que en el passat la periodista Karmele Marchante també va treballar a 'Sálvame' i quan encara no hi havia el tema de la independència en el seu màxim apogeu, també va tenir alguns enfrontaments amb els seus companys de treball pel seu posicionament a favor de la independència de Catalunya.

Tornen els fantasmes del passat

Recordem que fa uns anys 'Sálvame' ja va viure una situació molt complicada relacionada amb la independència de Catalunya i que va acabar causant un enuig entre Jorge Javier Vázquez i Sandra Barneda. En aquest moment, Barneda presentava un programa en una televisió catalana i que produïa la mateixa productora de 'Sálvame', així, per llançar aquest format, van voler convidar Belén Esteban per debatre amb diferents catalans sobre la independència.

D'aquesta manera, Belén va acceptar la invitació sabent que amb la seva presència ajudaria al programa germà a reflotar l'audiència, però un comentari molt desafortunat de Sandra Barneda i menyspreant la figura de la col·laboradora, va acabar amb Jorge Javier Vázquez esclatant i demanant que es respectessin els seus col·laboradors.

Després d'uns dies de grans enfrontaments entre els dos programes, Belén va acabar cedint i es va desplaçar fins a Barcelona per participar en aquest programa, que després va generar molts titulars. Si bé és cert que 'Sálvame' no és un programa en què es parla de política, quan això passa acostumen a saltar espurnes i apareixen posicions molt diferents i que, a la fi, acaben fent el debat molt més ric.