«Posar en valor la gastronomia de Salou», el principal objectiu de la 8a edició del Gastrotour

Les jornades gastronòmiques començaran aquest divendres i s'allargaran fins al dia 26 de maig

gastrotour
La presentació de la nova edició del Gastrotour Salou | Laura Martínez

Aquest matí s'ha celebrat la presentació de la 8a edició del Gastrotour, la ruta de tapes de Salou inspirada en la cuina mediterrània pròpia del territori amb tocs internacionals. El tret de sortida es donarà el pròxim divendres, dia 17 de maig, i s'allargarà fins al cap de setmana següent, el dia 26. El principal objectiu d'aquestes jornades és donar a conèixer la qualitat de la restauració del municipi de la Costa Daurada, la qual compta amb professionals i propostes de gran elaboració.

Pere Granados, alcalde de Salou, ha fet especial ressò de la importància de donar a conèixer la gastronomia del territori, la qual compta amb un elevat potencial com a reclam turístic. Són diverses les iniciatives dutes a terme, com la recentment finalitzada 'Sabor Salou', que enguany ha celebrat la seva 9a edició. «Fa 9 anys ens vam proposar realçar la gastronomia a Salou perquè tenim grans professionals, però no era suficientment coneguda» apuntava Granados. Per aquest motiu, s'han impulsat diverses jornades que posin en manifest la força del municipi en l'àmbit gastronòmic.

GASTROTOUR
Una de les tapes de la 8a edició del Gastrotour | Laura Martínez

 

L'alcalde de Salou continuava dient que l'objectiu de totes aquestes accions és «que Salou es conegui també amb la seva oferta gastronòmica perquè la gastronomia està associada directament amb el turisme i, sobretot, amb el turisme de proximitat». 

64 establiments participants en aquesta nova edició

Any rere any, es descobreixen tapes innovadores, les quals combinen una elevada creativitat d'elaboració amb una gran explosió de sabors. Aquesta 8a edició la faran possible 64 establiments, els quals oferiran tapa i beguda pel preu de 2,50 euros. A més, sis d'aquests presentaran també els seus menús de tapes, els quals permetran degustar més àmpliament les propostes gastronòmiques. 

gastrotour
Tapa del restaurant guanyador de la passada edició | Laura Martínez

 

Cal destacar, també, la presència de les tapes infantils, que possibiliten el gaudiment de les jornades a totes les famílies amb fills. Aquestes només seran servides a alguns locals, els quals adaptaran les propostes als més petits. 

San Miguel s'encarregarà, un any més, de patrocinar el Gastrotour de Salou, essent la beguda acompanyant de les tapes. Manel Grau, cap de vendes de San Miguel a Tarragona, ha mostrat el seu compromís amb el municipi de la Costa Daurada durant la presentació. D'altra banda, cal fer ressò també de l'Associació de Restaurants de Salou, sense la qual no seria possible la celebració del Gastrotour i el seu consegüent èxit de participació.


Comentaris

envia el comentari