Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant

Podria significar un terratrèmol a la Zarzuela: «Vosaltres heu acabat amb ella»

Pilar Eyre ha recordat el moment més complicat de la dona de Felip VI

El passat mes de febrer es van complir catorze anys des que la reina Letícia va patir una de les pèrdues més doloroses en la seva vida: el suïcidi de la seva germana. Així, ha passat més d'una dècada des que Érika Ortiz decidís suïcidar-se l'any 2007, i va deixar òrfe de mare a la seva única filla, Carla Vigo, però el que va passar aquell dia encara persegueix la dona de Felip VI.

La pèrdua més dolorosa de la reina Letícia

La reina Letícia recorda cada 7 de febrer a la seva germana i tot l'infern que van viure fins que finalment va prendre aquesta dràstica decisió. Mai s'ha arribat a confirmar quina va ser la veritable raó que va motivar a Érika a suïcidar-se amb tan sols 31 anys, però sempre s'ha assenyalat en la mateixa direcció: la gran pressió mediàtica a què es va veure sotmesa per la relació de la seva germana amb el que aleshores era príncep d'Astúries.

Tota la família de Letícia gaudia dels grans avantatges de tenir enllaç directe amb la reialesa espanyola, però això també va suposar un gir complet en les seves vides. I és que van començar a ser perseguits per la premsa, i des de la Casa Reial no van deixar de donar indicacions del que havien de fer, una cosa que va provocar que l'estat de salut mental d'Érika, que ja es trobava feble per problemes anteriors, empitjorés.

Letícia va intentar per tots els mitjans possibles mantenir la informació de la seva germana fora de l'opinió pública, però no ho va aconseguir. Els periodistes van seguir escrutant a la menor de les Ortiz i a ella li va poder la pressió. I així, Antonio García va trobar el seu cos sense vida el matí del 7 de febrer de 2007. Una defunció que, segons els resultats de l'autòpsia, va tenir lloc per una ingesta d'un nombre no precisat de pastilles.

«Vosaltres heu acabat amb ella!»

La germana de Letícia va deixar enrere a una nena que aleshores tan sols tenia 6 anys i, encara que ja estava separada del pare de Carla, ell no va dubtar a culpar la princesa d'Astúries i a la Família Reial de la mort de la més petita de les Ortiz.

Una cosa que ara ha tornat a sortir a la llum després de l'entrevista dels ducs de Sussex, que ha aconseguit fer la volta al món, és que Pilar Eyre ha revelat les diferències que hi ha entre la reina d'Espanya i Meghan Markle al seu bloc de 'Lecturas'.

La periodista ha assenyalat que els pensaments suïcides que l'han acompanyat durant aquest any i mig han estat la «gran tragèdia» que ha viscut la nord-americana, però ha destacat que la «veritable tragèdia» la va viure Letícia l'any 2007, «el dia en què va morir la seva germana i la forma en què ho va fer».

L'asturiana es va enfrontar a una de les acusacions més dures i difícils d'afrontar en el funeral d'Érika. A l'interior de l'església on van celebrar la vetlla, Antonio Vigo, completament trencat, li va retreure a Joan Carles que havia estat la monarquia espanyola qui havia posat fi a la vida de la mare de la seva filla. «Vosaltres l'heu matat!», va cridar el pare de Carla.

Una acusació que indirectament també estava dirigida a Letícia i que va provocar que la dona de Felip VI, que aleshores estava embarassada de gairebé 8 mesos, hagués d'agenollar-se davant el cap de l'Estat com a desgreuge, públicament contra el Rei, durant el dia més complicat de la seva vida.

Aquell 7 de febrer de 2007 i els dies posteriors van ser els moments més difícils de Letícia i, encara que cada any recorda la seva germana, ni l'asturiana ni ningú ha tornat «a referir-se a aquest succés tan desgraciat».