Quirónsalud: la prestigiosa clínica catalana on Álex Lequio ha lluitat fins al final contra el càncer

El fill d'Ana Obregón ha tingut com a oncòleg de capçalera el prestigiós doctor Josep Baselga

Imatge de l'hospital Quirónsalud de Barcelona
Alex Lequio va ingressar el passat mes de març a l'hospital Quirónsalud de Barcelona. | Quirón Hospitals

Alex Lequio, mort aquest dimecres als 27 anys, ha passat els dos darrers mesos de la seva vida a la clínica Quirónsalud de Barcelona, on el fill d'Ana Obregón i Alessandro Lequipo ha lluitat fins al final contra un càncer que patia des de fa dos anys. Lequio es va traslladar a Catalunya quan es va decretar l'estat d'alarma, a mitjans del mes de març, ingressant al centre sanitari de la ciutat comtal, ja que la seva patologia el convertia un pacient de risc. Els seus pares van traslladar-se amb ell, per estar al seu costat durant el tractament.

Durant la seva estada a Barcelona, Lequio ha rebut una teràpia innovadora importada dels Estats Units a l'Institut Oncològic Baselga (IOB), sota la supervisió del Dr. Josep Baselga, que el març del 2018 va començar a tractar-lo al Memorial Sloan Kettering (MSK) de Nova York, centre de referència mundial en el tractament del càncer. Baselga ha estat l'oncòleg de confiança de la família Lequio - Obregón durant els dos anys de malaltia d'Alex, que ja va ser tractat a l'IOB per dues vegades durant l'any 2019.

L'Institut Oncològic Baselga, impulsat pels doctors Josep Baselga i Josep Tabernero, es va fundar l'any 1998 i des de l'any 2007, la seu de Barcelona, està ubicada a la segona planta de Quirónsalud de la capital catalana. Actualment, el centre, que té com a director de l'equip mèdic de Barcelona el Dr. Tabernero, és considerat com un dels centres de referències en el tractament del càncer a Europa, tractant més de 3.000 pacients a l'any i realitzant 18.500 visites oncològiques. 

En mans d'un dels millors especialistes

Des que va li van detectar el càncer, Alex Lequio ha tingut com a oncòleg de capçalera el Dr. Josep Baselga, un dels millors especialistes del món en el tractament contra el càncer. Baselga va començar a tractar el fill d'Ana Obregón al Memorial Sloan Kettering de Nova York, on Lequio va començar la seva lluita contra la malaltia.

El doctor Josep Baselga, el 25 d'octubre del 2016, dia que va rebre el Premi Internacional Catalunya
El doctor Baselga ha supervisat el tractament d'Alex Lequio. | ACN

Baselga, nascut fa 60 anys a Barcelona, va haver d'abandonar la direcció mèdica de l'hospital novaiorquès el setembre del 2018, quan el New York Times va revelar que havia rebut pagaments d'empreses farmacèutiques per una seixantena d'articles científics. El doctor barceloní, que l'any 2016 va rebre el Premi Internacional Catalunya, exerceix des de l'any passat com a director d'Investigació i Desenvolupament de l'àrea d'oncologia de la farmacèutica britànica AstraZeneca.


Comentaris

envia el comentari