Primer pla princesa Elionor

La princesa Elionor confirma els pitjors presagis sobre la seva mare Letícia

Letícia Ortiz ha rebut un dur cop

La reina Letícia ha de fer front a un cop dur i inesperat, havent de dir adeu a una persona que ha marcat el seu passat.

Marisa Fanjul Argüelles, la persona que més va influir en la seva faceta artística i la seva professora de ballet. Entre els 500 alumnes que van assistir a l'escola hi havia la reina i les seves germanes, Telma i Érika.

De fet, segons relatava el seu pare, Jesús Ortiz, sobre com va viure el terrorífic 23 F, aquell dia les seves filles eren a la classe de Fanjul.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del Consell del Reial Patronat | Catalunya Diari

I fins allà va anar per buscar-les, molt preocupat pel que pogués passar. «De sobte, alguna cosa explota al meu cap i el relaciona: les meves tres filles (9, 8 i 6 anys) estaven a classe de ballet a l'estudi de Marisa Fanjul».

«Local que estava just a sobre de la seu de CCOO. Com a algun boig li doni per fer alguna cosa…», recordava Ortiz.

«Pocs sabien que al pis de sobre del sindicat hi havia una escola de ballet plena de nens, professors i pares a aquelles hores. Vaig pujar, vaig dir a la meva família que ens marxàvem d'aquí a corre-cuita i sense preguntar, i vaig advertir la directora de l'escola dels meus temors».

Imatge de la princesa Elionor i la infanta Sofia.
Elionor i Sofia han assistit a un acte juntes en solitari | Europa Press

D'aquesta manera, la professora de ballet s'acabava formant part d'un dels dies més importants de la vida de la reina Letícia.

Era el fill de Marisa Fanjul, Sergio, el que comunicava la trista notícia de la seva mort. Una notícia que segurament deu haver impactat la dona del rei Felip. El periodista decidia publicar un emotiu post a les seves xarxes socials on compartia els seus sentiments.

La reina Letícia ha rebut una mala notícia

«Ahir va morir Marisa Fanjul, fet que significa que no tornarà a agafar-me del braç per passejar pel centre d'Oviedo, fet que significa que no tornarà a trucar-me a Madrid a hores intempestives, cosa que significa que no tornarà a estar a casa veient-ne una pel·lícula quan jo torni de prendre una cervesa», compartia.

«La meva mare ja no estarà els dimecres celebrant la seva tertúlia, ni estarà fent la compra a l'Alimerka, ni estarà a El Tizón menjant-se un pintxo de truita», deia rendint-li un preciós homenatge.

«La meva mare ja no tornarà a estar pel Passeig del Bombé. No tornarà a tafanejar per les botigues dels egipcis de Lavapiés, ni a fer-se amiga de la perruquera d'Argumosa».

«La meva mare no tornarà a avorrir-me amb vídeos de YouTube sobre alimentació sana i higiene postural. No tornarà a demanar obsessivament vídeos de la seva neta Candela, a anhelar els seus pares. No tornarà a reenviar aquests vídeos, boja d'amor, a tots els seus amics», ha lamentat.

«No tornarà a explicar-me les anècdotes de la seva companyia de dansa ni del festival d'Aberdeen. Baixo al carrer i la mare no hi és. Pujo a casa i la mare no hi és. Fora on fos jo, ja no trobaria la meva mare. Això és la mort. No estar per enlloc. Estar sempre en un altre lloc».

A més, Fanjul ha donat detalls sobre el motiu de la seva mort, ni més ni menys que a causa d'un càncer.

Imatge de la reina Letícia durant l'homenatge a les víctimes del terrorisme de l'11M a Madrid
Letícia Ortiz va anar a l'homenatge a les víctimes de terrorisme del 11M, a Madrid | Europa Press

«La mare ja no és a l'hospital de dia de l'HUCA posant-se la quimioteràpia. La mare no és a l'habitació 114 de la planta de cures pal·liatives de l'Hospital Monte Naranco».

«Si anés al tanatori de Los Arenales sí que trobaria el seu cos: ara mateix, mentre escric això, està cremant. Ahir va morir la meva mare. Ja no estarà més enlloc. Ella era una i els altres moltíssims. No obstant això, ens deixa molt sols».

▶️ Letizia, destrozada tras la muerte de la persona que marcó su infancia