Primer pla princesa Elionor.

La princesa Elionor etziba un inesperat cop a la seva mare Letícia

Elionor medita prendre una decisió que l'allunyaria encara més de la seva mare

La princesa Elionor podria tenir un pla per a aquest estiu. I no seria precisament anar-se'n de vacances amb la seva família. A l'estranger se la pot veure molt més còmoda, sense la pressió que implica un càrrec com el seu.

La seva vida ha fet gir radical l'últim any. La decisió d'anar-se'n a Gal·les a estudiar Batxillerat li ha obert els ulls. Ha trobat un lloc on es pot mostrar amb naturalitat, passant totalment desapercebuda.

Elionor és una alumna més en un centre on tenen cabuda joves de totes les nacionalitats. No té cap mena de privilegi. Un fet que sempre va desitjar Letícia, que pretenia que comencés a tenir més independència.

S'ha adaptat amb facilitat a la nova llar. Es pot dir que pràcticament no troba a faltar la vida a la Zarzuela. Això pot portar-la a prolongar la seva estada a Gal·les més enllà de juny, assenyala la revista Lecturas.

L'UWC Atlantic College ofereix una sèrie de campaments el pròxim estiu, on tindran la possibilitat d'acudir els alumnes. Per això caldrà fer prèviament una inscripció de 1200 euros per alumne i setmana. Una quantitat assumible per a la Família Reial.

La princesa Elionor i la reina Letícia parlant
Elionor podria ampliar la seva estada a Gal·les, però necessita l'aprovació de Letícia | GTRES

L'hereva ho considera una oportunitat molt bona per continuar ampliant coneixements i madurant lluny dels seus pares. A més, no tindria més opcions d'anar-hi en el futur, ja que està reservat per a joves de fins a 16 anys. Sap què és ara o mai.

Però Letícia i Felip no semblen gaire disposats a complir aquests desitjos. Principalment perquè ja passen molt de temps allunyats d'ella i no veurien amb bons ulls que també fos l'estiu fora de casa seva. Entenen que ha d'assumir, a més, certes responsabilitats.

El centre on estudia Elionor posa a disposició dels seus estudiants el programa The Atlantic Adventure Experience. Es promociona com a «viatge que promet desafiar-te i emocionar-te amb altres joves d'idees afins durant l'estiu».

El campament es desenvolupa en dos torns. La primera tanda, que té lloc entre el 17 i el 23 de juliol, està enfocada a nois entre 12 i 14 anys. Per als que tinguin 15 i 16 anys han programat per a ells la data del 24 al 30 de juliol.

Per tant, Letícia hauria de distanciar-se de la seva filla la darrera setmana de juliol en correspondre-li el segon torn. Després de nou mesos a l'estranger, no estan gaire d'acord amb aquest pla d'ampliar la seva estada a Gal·les.

Només serien set dies i tindrien la possibilitat d'anar a Palma a l'agost com solen fer cada any. També és comú que programin un viatge privat a algun racó desconegut on procurin passar desapercebuts.

Elionor ha de valorar la seva inscripció al campament

Elionor ha de prendre una decisió en molt poc temps. Té la possibilitat d'acudir al campament que organitza el centre educatiu o quedar-se a Madrid amb la seva germana. També haurà d'assistir a tots aquells compromisos en què requereixin la seva presència.

Letícia no desitja que els treguin més temps d'estar juntes. Ha estat un any complicat, en què s'han vist pocs cops. En algun moment s'han desplaçat fins a Gal·les per visitar-la, però els viatges de la princesa a Espanya han estat mínims.

La princesa Elionor en la seva primera foto a Gal·les
Elionor és feliç a l'internat | Cedida

En qualsevol cas, la família reial ha de valorar què és el més convenient per a la jove. Quan estudiava a Madrid ja va participar en diversos campaments d'estiu a l'estranger. Ho va fer amb la seva germana i l'experiència va resultar molt enriquidora.

Ara, Elionor sembla disposada a ser més independent. Ha adquirit una gran maduresa i ja no requereix tant la presència dels pares.