La princesa Elionor i la infanta Sofia, en la fotografia que il·lustra la felicitació de Nadal de la Casa Reial

La princesa Elionor, a punt per la seva primera vegada el 24 de març

La primogènita de Felip VI s'ha guanyat la confiança suficient per a estrenar-se la pròxima setmana

Durant els últims anys la princesa Elionor no ha deixat de cobrar protagonisme en els actes institucionals de la Casa Reial, ja que fins ara sempre ho havia fet acompanyada d'algun dels seus pares. Però, sembla que la primogènita dels Reis ja s'ha guanyat la suficient confiança per assistir, per primera vegada, en solitari.

Segons el comunicat que han fet des de la Zarzuela, la filla gran de la reina Letícia, per encàrrec del seu pare, Felip VI, presidirà l'acte de commemoració del 30 aniversari de la creació de l'Institut Cervantes el pròxim 24 de març. Un esdeveniment oficial que arribarà unes setmanes després que s'anunciés el nou col·legi a què assistirà la princesa l'any vinent i amb el qual estrenarà la seva agenda en solitari. La jove de 15 anys acudirà, per primera vegada, sense la companyia dels seus pares.

Primer acte oficial en solitari

Les primeres paraules en públic d'Elionor van ser precisament a la seu de l'Institut Cervantes el passat 31 d'octubre de 2018, una data que va coincidir amb el seu aniversari i amb el 40 aniversari de la nostra Constitució. A més, el 23 d'abril de 2020, durant el confinament, ella i la seva germana, la infanta Sofia, van participar en la lectura col·lectiva de 'El Quixot' que s'organitza anualment en la institució amb motiu del Dia de les Lletres, i que en aquesta ocasió va estar dedicada a tot el personal sanitari i als col·lectius dels serveis essencials que estan lluitant contra el coronavirus des de primera línia.

La princesa Elionor sempre ha estat molt vinculada a l'Institut Cervantes, i allà serà on se celebrarà el seu primer acte oficial en solitari. Així, la primogènita de Felip VI presidirà l'acte de commemoració del 30 aniversari de l'institut, i com a acte simbòlic de dipositar a la Caixa de les Lletres l'exemplar de la Constitució que va llegir el 31 d'octubre de 2018 i també 'El Quixot' que va llegir al costat a la seva germana el 23 d'abril de 2020.

Tal com han avançat des de la Casa Reial, la princesa Elionor també farà un recorregut per les instal·lacions de l'Institut Cervantes, on tindrà l'oportunitat de conèixer els projectes de digitalització de la institució i de visitar una exposició amb una mostra d'obres destacades de la literatura en les diferents llengües cooficials d'Espanya.

Més protagonisme

Serà la primera vegada que la princesa Elionor s'enfronti a un esdeveniment oficial en solitari i, per tant, serà una prova de foc per a ella. La primogènita és la futura hereva a la Corona espanyola i, a poc a poc, està agafant protagonisme en els actes institucionals. D'aquesta manera, la intenció de Felip VI és que la seva filla gran vagi prenent rellevància en l'agenda, tot i que a partir del mes de setembre viatjarà fora d'Espanya per seguir la seva formació acadèmica en l'UWC Atlantic College al Regne Unit, i serà més complicat que tingui un paper tan destacat.

L'última vegada que la princesa Elionor va acudir a un acte oficial va ser el passat mes de desembre, quan va acompanyar als seus pares a la reunió anual amb la Fundació Princesa de Girona, de la qual ella és presidenta d'honor. Allà, la primogènita Felip VI va compartir unes paraules en català: «M'agradaria agrair als patrons i als qui treballen a la Fundació la vostra implicació i suport. Tant de bo aviat puguem lliurar els nostres premis com a tots ens agradaria. La nostra Fundació seguirà sent el gran referent de suport al talent jove del nostre país».