Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Chaparro a la presentació de la Llista de les 500 dones més influents d’Espanya

El problema de salut que Carme Chaparro va trigar tant a fer públic

La periodista vol conscienciar la població sobre el transtorn que pateix

Carme Chaparro té una malaltia que no va revelar fins al cap de molts anys des que li van diagnosticar. Tot i que està molt lligada al món de la comunicació —és presentadora de televisió i escriptora—, la periodista de Salamanca va mantenir ocult aquest problema de salut durant molt de temps, i això que influeix molt en la seva rutina diària i en la seva feina a la televisió.

No obstant això, fa uns anys la periodista va decidir parlar públicament sobre la malaltia que pateix per a conscienciar la gent, i ara ha fet un pas més enllà i ha mostrat als seus seguidors el nou aparell que l'ajudarà a conviure millor amb la malaltia.

El problema de salut que Carme Chaparro va revelar fa uns anys

Fa uns quants anys, Carme Chaparro ens sorprenia a tots a quan va fer públic a 'Cuatro al día' que patia un problema d'audició molt complicat a conseqüència de la malaltia de Ménière, que és un trastorn de l'oïda interna que afecta l'equilibri i l'audició, provocant marejos i fins i tot sordesa. Segons ella mateixa va comunicar, el trastorn li produeix deficiència auditiva i una malaltia coneguda com a tinnitus, que és la sensació de sentir un so internament quan no hi ha cap so extern. «Visc amb un xiulet constant, com una emissió en alta freqüència. De dia és insuportable, de nit no tant. A l'orella dreta gairebé no tinc audició», va manifestar.

Carme Chaparro i el problema d'audició que dificulta la seva rutina diària

La intensitat d'aquest xiulet o brunzit causat pel tinnitus sol variar en cada persona. Pot ser intermitent o constant. En alguns casos, el so és tan alt que pot afectar la concentració i l'audició, ja que dificulta la capacitat de sentir un so extern, com és el cas de la periodista. «A més de la pèrdua d'audició, tinc un brunzit constant. Si estic parlant amb tu, m'he de concentrar per a sentir-te bé. En un lloc on hi ha molt de soroll, com ara un bar, no aconsegueixo entendre la gent, així que m'he de fixar en com mouen els llavis o apropar-m'hi molt», revelava la periodista fa temps en una entrevista publicada a la pàgina web de Telecinco.

Però a més de suposar-li un obstacle per a dur a terme hàbits del dia a dia com ara dinar amb amics en un restaurant, a Carme Chaparro la malaltia li ha suposat un gran repte en la seva tasca professional, ja que hi ha certes freqüències auditives que no percep. «De l'orella dreta només hi sento un 35%, un 36% quan em van diagnosticar la malaltia, i hi ha algunes freqüències que no les sento gents. Per exemple, la del mòbil i la de l'orellera», va assenyalar a la mateixa entrevista de Telecinco.

Carme Chaparro mostra l'aparell que l'ajudarà a suportar millor la malaltia

La periodista no ha tingut més remei que conviure amb la malaltia de la millor manera possible, sense que aquesta li impedeixi portar una vida normal. Amb l'objectiu de suportar millor el problema d'audició que pateix, Carme Chaparro ha fet un pas molt important i ha incorporat a la seva vida un aparell que l'ajudarà a sentir-hi millor: un audiòfon molt discret sobre el qual ha fet gala a les xarxes socials.«L'altre dia molts us vau fixar en el 'gadget' que he incorporat a la meva vida per a fer-la més fàcil. Oi que no es veu? Ni tan sols amb cua. Un audiòfon», ha escrit Chaparro all seu compte d'Instagram.

A la mateixa publicació, que acompanya amb una fotografia seva en què assenyala el cordill transparent que li surt de l'orella dreta, la periodista ha volgut enviar un missatge a totes les persones que, com ella, pateixen aquest problema i no s'atreveixen a posar-se un audiòfon per prejudicis. «Perdeu la por. O la vergonya. O el sentir-vos vells. Jo tinc 48 anys. I no em sento gran per res del món. A 'stories' us explico el què i el perquè», ha dit Carme Chaparro als seus seguidors.