Eva Arguiñano i Carlos Arguiñano

El problema de salut que gairebé ens deixa sense l'Eva, germana de Karlos Arguiñano

Eva Arguiñano va patir un greu contratemps de salut fa uns anys

Avui dilluns torna a la graella d'Antena 3 un dels programes més consolidats. Ens estem referint a Cocina Abierta, que presenta Karlos Arguiñano. Però no estarà sol, ja que l'acompanyaran, com és habitual, el seu fill Joseba i la seva germana, Eva Arguiñano.

La dona, de 61 anys, s'ha convertit en la 'fidel escudera' del famós xef des de fa anys. En concret, està treballant amb ell des que ella tenia 16 anys. No obstant això, fa relativament poc va estar a punt d'acabar aquesta relació fraternal i laboral.

El que va succeir és que la basca va patir un infart de miocardi, que va fer posar en perill la seva vida.

Eva Arguiñano i el seu greu contratemps de salut

L'any 2013 la famosa xef es va convertir en protagonista de l'actualitat. No ho va ser pel seu treball com a cap de rebosteria del restaurant de Karlos ni per la seva tasca en televisió. Va ser per un greu problema de salut.

A la tarda del 18 d'abril d'aquest esmentat any, Eva es va trobar malament i va ser traslladada a l'Hospital Donostia de Sant Sebastià. Va rebre la pertinent atenció mèdica i es va descobrir que havia patit un infart de miocardi. D'aquí, va ser ingressada a l'UCI. 

Allà va estar diversos dies fins que se la va traslladar a la Policlínica de Sant Sebastià on va ser operada del cor. Intervenció de la qual es va recuperar, després de passar una setmana ingressada a l'UCI d'aquest altre centre.

Tot va quedar en un ensurt i la cuinera, divorciada i mare de dos fills, va tornar a casa i va superar la situació viscuda. La van ajudar molt l'atenció i l'estima dels seus éssers estimats.

És més, es va posar en plena forma i això va fer que tornés a centrar-se en la seva gran passió, que és la cuina. Una passió que comparteix amb el seu germà Karlos i també amb el seu nebot Joseba.

Eva i la seva llarga trajectòria professional

Com hem esmentat, amb només 16 anys es va posar a treballar al restaurant del seu germà i padrí. Ell li va inculcar l'amor per la cuina i això li va fer tenir clar des de sempre que volia estar entre fogons.

Es va preparar com cal i aviat va demostrar qualitats per a la rebosteria, en què va acabar especialitzant-se. Tant és així que, amb el temps, va aconseguir ser la cap d'aquesta secció en el citat establiment del personatge famós d'Antena 3.

És més, el xef confiava en les qualitats de la seva germana. Per això, el 1991 li va donar l'oportunitat de debutar en televisió realitzant postres en el seu programa La cocina de cada día, de TVE.

I aquest va ser el principi. Després, va acompanyar a Karlos per altres espais de factura similar que va presentar a diferents cadenes. Aquest seria el cas, per exemple, de Karlos Arguiñano en tu cocina o l'actual Cocina Abierta.

Però això no és tot, ja que Eva fins i tot ha arribat a fer carrera en solitari a la televisió. Així, ha estat al capdavant de diversos programes culinaris. Bona mostra d'això és que a La Sexta va presentar Hoy cocinas tú i Las tentaciones de Eva.

I no van ser els únics. També va ser la protagonista absoluta d'altres espais sobre gastronomia com Desayunos y meriendas de Eva Arguiñano, en Hogarutil, o Cocina con sentimiento, en Nova.

D'aquesta manera, s'ha convertit en una de les cuineres més conegudes de país. I també en una rebostera amb una extensa trajectòria.