El rei Felipe consola a Sofia amb la marxada de Leonor

La princesa Elionor torna a Espanya i ja té data marcada

Elionor es reunirà amb els seus pares per una raó important

La princesa Elionor ha marcat una data en el seu calendari: el 22 d'octubre d'aquest mateix any, dia en què tornarà a Espanya. Tothom pensava que anava a tornar per participar en les desfilades militars, tot i que els reis tenen altres plans.

Letizia Ortiz i Felip VI han pensat que el més oportú era que la seva filla estigués en el lliurament de Premios Princesa de Asturias. Va debutar en aquest acte el 2019 acompanyada de la Família Reial i de Menchu Álvarez de la Vall, àvia de la reina.

Els mitjans especialitzats es van rendir davant la neta del rei Joan Carles, ja que va pronunciar un discurs ben elaborat en un to correcte. Fins als més crítics van dir que la jove està completament preparada per exercir les seves obligacions.

Elionor fa un mes i mig que està a Gal·les. Temps suficient per enyorar als seus pares i a la seva germana Sofia, a qui està molt unida. Al principi anava a retrobar-se amb la seva família el 12 d'octubre, però han endarrerit la data pel bé de la institució.

Elionor sempre ha triomfat en els Premis Princesa d'Astúries

Letizia va marcar uns límits clars després del naixement d'Elionor perquè volia que la nena es criés des de la més absoluta normalitat. Aquesta és una de les raons per les quals no ha participat en actes fins que no ha tingut més remei.

La princesa va protagonitzar el seu primer discurs a Astúries el 2019. Tota la seva família es va traslladar fins allà per acompanyar-la en un dia tan important. Els seus avis materns, Jesús Ortiz i Paloma Rocasolano, la seva tia materna i la reina Sofia.

Elionor va brillar amb un gran mestratge i va demostrar tenir més soltesa que Felip VI quan tenia la seva edat, cosa que va omplir d'orgull a tots. A l'any següent, el 2020, l'esdeveniment va ser molt diferent perquè el coronavirus va limitar bastant la celebració.

La filla de Letizia actualment resideix al Regne Unit perquè la reina volia que s'allunyés de la pressió mediàtica d'Espanya. La jove està gaudint de certa llibertat i segons ha sortit publicat ja ha seduït a tota la premsa britànica.

La princesa es retrobarà amb els reis a Oviedo

La infanta Sofia està desitjant tornar a veure la seva germana, així que acompanyarà els reis per reunir-se amb ella a Oviedo. El lliurament de premis tindrà lloc al teatre Campoamor i hi haurà importants restriccions per als assistents a causa del coronavirus.

Únicament estarà a Espanya el cap de setmana, ja que el ritme escolar del seu internat és molt estricte i no pot despistar-se massa. La reina emèrita també viatjarà a Astúries per presumir de la seva néta en un dels esdeveniments més importants per a la corona.

El teatre reduirà el seu aforament a la meitat, així que només podran assistir els patrons, autoritats i un nombre reduït de familiars dels premiats. En aquesta edició els afortunats són personalitats tan rellevants com l'artista Marina Abramovic o el cuiner José Andrés.

Felip VI està preocupat per la seva filla petita, ja que aquest any ha hagut de viure circumstàncies complicades ella sola. Sempre ha estat acompanyada de la seva germana, però des que viu a Gal·les la seva vida ha fet un gir de 180 graus.

La Família Reial passarà uns dies fantàstics a Astúries per recuperar el temps perdut. Els reis hi aniran un dia abans del lliurament de premis per ultimar els preparatius de l'esdeveniment.

Letizia Ortiz ha concentrat tots els seus esforços en l'educació de la successora i sembla que està donant els seus primers resultats. Tothom confia que torni a triomfar i que els mitjans es rendeixen davant la seva exquisida formació.