Els problemes als quals s'enfrontarà la infanta Sofia quan sigui gran

Els pronòstics no són gens favorables

Infanta Sofia
Els pronòstics no són gens favorables | GTRES

La infanta Sofia s'ha convertit en les últimes hores en protagonista de l'actualitat, sobretot perquè, per primera vegada, ha exercit les seves funcions com a filla de Felip VI i ha participat amb la seva germana, la princesa Elionor, en un vídeo. Vídeo on no han dubtat a dirigir-se als espanyols per enviar un missatge d'ànim davant la crisi del coronavirus que estem vivint al país.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

D'aquesta manera, la filla menor dels Reis ha començat a exercir el paper que li correspon institucionalment parlant. I això ha donat lloc al fet que no només les xarxes socials hagin opinat al respecte, sinó també experts en la matèria, que han començat a vaticinar el futur 'negre' que li espera a la petita, que ara té13 anys.

Un futur laboral complicat

És clar que la infanta Sofia va tenir el privilegi, respecte a la seva germana, de poder créixer més com una nena normal, ja que no té el pes del tron com la princesa Elionor. No obstant això, els esdeveniments ocorreguts dins de la Casa Reial en les últimes dècades, tant els escàndols del seu avi, Joan Carles I, com les vides de les seves tietes, la infanta Helena i la infanta Cristina, no la beneficiaran en absolut.

La implicació de la seva tieta Cristina en el cas Nóos i la condemna del seu tiet, Iñaki Urdangarin, van fer que, tot just ser proclamat rei, el seu pare establís que els membres de la Família Reial no poguessin treballar a l'empresa privada. És a dir, que únicament poguessin dedicar-se a tasques institucionals. Una decisió que podria fer que si Sofia, de gran, vol treballar fora de l'entorn monàrquic, haurà de renunciar a ser infanta i a tot el que això suposa.

Els 'filtres' que hauria de passar la seva parella

No obstant això, també a nivell sentimental pot ser que la filla menor dels monarques estigui condicionada en un futur. La Casa Reial no voldria repetir els escàndols de les seves tietes, com la separació d'Helena i Jaime de Marichalar o les suposades infidelitats d'Urdangarin a Cristina. Per aquest motiu, els experts en la Família Reial no dubten a subratllar que possiblement la futura parella sentimental de Sofia hagi de comptar amb molts consentiments i passar per molts 'filtres'.

Assenyalen, per tant, que no només els seus pares haurien de donar-li el vistiplau, sinó també fins i tot podria ser que hagués de fer-ho el mateix Congrés dels Diputats. Una funció que sembla ser té aquest òrgan, tot i no haver-ne fet ús mai fins al moment.

Lamentablement, com es pot veure, la infanta Sofia es veurà en la necessitat de 'pagar els plats trencats' d'altres, especialment de les seves tietes.


Comentaris

envia el comentari