Foto familiar d'Alejandro Fernández amb les seves filles

El propietari i fundador dels cellers Pesquera deshereta les seves 3 filles

El testament d'Alejandro Fernández ja ha sortit a la llum

L'obertura del testament d'Alejandro Fernández, fundador de cellers Pesquera, ha confirmat els pitjors auguris de tres de les seves filles, que han quedat completament desheretades pel seu pare. 

Com tot un referent dins de la producció de vins de Ribera del Duero, el revolucionari empresari ha deixat un gran llegat després de morir sobtadament el passat 22 de maig.

Als seus 88 anys d'edat, el cellerer continuava assistint a presentacions, signant etiquetes i gaudint de la seva passió pel vi. Però la mort li va arribar sense previ avís. Encara que amb tots els caps ben lligats, ja que el seu testament havia estat actualitzat tan sols cinc dies enrere.

El conegut empresari va patir un desmai mentre gaudia d'una agradable vetllada en un restaurant de Santander amb la seva filla petita. Immediatament va ser traslladat a l'hospital de Valdecilla de Santander, on va estar ingressat fins a la matinada sense que els professionals sanitaris poguessin fer res per salvar-li la vida.

D'aquesta manera, Alejandro Fernández va morir sense reconciliar-se amb les seves tres filles grans, amb qui mantenia un sonat conflicte familiar des de fa ja un parell d'anys.

El 'Falcon Crest' de Castella i Lleó: el conflicte familiar d'Alejandro Fernández

Des del passat 2019, l'impulsor de la Denominació d'Origen (DO) Ribera del Duero mantenia una complexa batalla judicial amb la seva exdona, Esperanza Rivera, i tres de les seves filles.

L'origen de la disputa van ser les discrepàncies per la gestió d'una milionària i històrica societat vitivinícola fundada el 1975 i valorada en 150 milions d'euros. 

Les tres descendents de l'empresari van voler rellevar forçosament el seu pare, retirant-lo de tots els òrgans directius de les companyies que ell mateix havia dirigit.

Amb l'únic suport de la seva filla petita, Eva, l'empresari va decidir acudir davant els tribunals per resoldre la disputa i recuperar el que considerava seu.

El cas, format per dos bàndols enfrontats i ple de traïcions familiars, ha estat batejat per la premsa sota el nom de 'Falcon Crest de Castella i Lleó'. Un títol en honor a la popular sèrie de televisió nord-americana centrada en els cellerers californians dels 80.

El fundador de cellers Pesquera deshereta les seves tres filles grans

Davant d'aquest conflicte familiar, no és d'estranyar que Alejandro Fernández tingués tot arreglat per deixar el seu valuós patrimoni i el seu negoci milionari en les millors mans.

De fet, pocs dies abans de morir es va haver de sotmetre a una avaluació psicòloga per certificar que es trobava bé i així poder canviar algunes clàusules del seu testament.

El reconegut empresari es va encarregar de deixar molt clares les seves últimes voluntats. El seu desig és que les seves tres filles grans, Olga, Mari Cruz i Lucía, no puguin obtenir res del 49,72% que ell posseïa sobre la societat.

A més, tal com recull el diari El País, també els priva del terç de la legítima, aquesta part forçosa de les herències que li correspon als descendents.

En aquest cas, en existir causes per a la desheretació, l'empresari ha evitat que les seves tres filles grans rebessin ni la mínima part del seu llegat. Una petita part que, finalment, ha deixat a les netes que pertanyen a les tres branques de les filles desheretades.

Per la seva banda, Alejandro Fernández ha nomenat hereva única i universal la seva filla petita Eva, l'única que s'ha posicionat sempre al seu costat. Ella serà la legatària de gairebé el 75% de l'herència total.

Mentrestant, el 25% restant anirà per a les esmentades netes, ja que és la part que correspondria a les seves tres filles grans.

Tot i que les voluntats del cellerer han quedat molt clares, l'assumpte encara no està tancat. Les parts poden acceptar o impugnar el testament, iniciant així un nou conflicte als jutjats.

El millor escenari possible seria arribar a un acord sobre la societat, marques, vinyes i béns immobles perquè el repartiment no quedi en mans del marmessor designat.

Poc abans de morir, l'advocada especialitzada en Dret de Família, Pilar Sánchez Represa, va ser nomenada per exercir aquesta funció.