L'única propietat que tenen a dia d'avui Cristina i Iñaki és a Catalunya

El matrimoni va celebrar fa poc el tercer grau de permís penitenciari

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina tenen una propietat a Terrassa | Cedida

El palauet de Pedralbes de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin va significar una perillosa escalada social del matrimoni que no tothom recorda. La infanta i el seu marit van vendre la seva casa de Sarrià per 2,2 milions d'euros i el nou habitatge costava 5,8, gairebé el triple. La diferència per adiquir-la la van aportar el rei Joan Carles, que va abonar 1,2 milions, i l'altre sogre, Juan Mari Urdangarin. Així, la compravenda es va materialitzar l'octubre del 2004. Aleshores, Urdangarin declarava uns ingressos de 3.000 euros bruts mensuals. 

Segons publica 'Vanitatis', 'El País' declara que la infanta, per la seva banda, revia uns 90.000 euros de La Caixa anuals i 72.000 d'assignació de la Casa Reial. Tanmateix, la hipoteca era de 52.000 euros trimestrals. Cal afegir, a més de Pedralbes, que Iñaki i Cristina van acumular més patrimoni a través de Aizoon SL i de Nóos Consultoria Estratègica, de manera que van comprar dos pisos amb garatge a Palma (Mallorca) i un baix amb traster a Terrassa

Els pisos de Palma, però, els van haver de vendre per fer front a les fiances judicials. Ara bé, el domicili de Terrassa continua sent propietat d'Aizoon. L'administrador únic de l'empresa és Iñaki Urdangarin però la propietat d'aquesta pertany en parts igual als dos membres del matrimoni.

Una mica d'oxigen pel matrimoni

El passat 3 de setembre, el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó va avalar finalment el tercer grau per a Iñaki Urdangarin. El jutge va valorar positivament el pagament de la responsabilitat civil per part del marit de la infanta Cristina, a més del dur aïllament que ha estat vivint durant els últims mesos a causa de la pandèmia.

El magistrat destaca que no se li ha fet cap tracte de favor per ser un exmembre de la Família Reial i s’acull, així, a la proposta de la Junta de Tractament del Centre Penitenciari d’Àvila, qui demanava el tercer grau d’Urdangarin.


Comentaris

envia el comentari