Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Elionor.

Què passarà amb Elionor quan compleixi els 17 anys

Així ha estat la vida d'Elionor durant aquests anys

La princesa Elionor creix i aviat complirà la seva majoria d'edat. El futur d'Elionor encara és una mica indecís, malgrat que la princesa, en companyia dels seus pares, pren les millors decisions per a ella i per al seu futur com a reina.

A l'agost es va acomiadar d'Espanya per tornar a posar rumb a Gal·les per estudiar segon de Batxillerat, el pas previ a l'inici de la universitat. No va tornar al país fins a finals d'octubre per als premis Princesa d'Astúries. Això significa que està molt centrada en els seus estudis, ja que no hi va venir ni per al dia de la Hispanitat. Va ser un dia molt important en què la seva germana, la infanta Sofia, es va convertir en protagonista davant de l'absència d'Elionor.

Així han estat els 17 anys d'Elionor 

Fa poc, la premsa comentava que realment sabem pocs detalls de la futura hereva al tron. Durant aquests 17 anys se l'ha vista anar a escoles, assistir a actes públics i somriure a les càmeres, però poc més a part d'això. Quan el seu pare Felip tenia la seva edat, es coneixien les seves aficions, les seves notes a l'escola i, fins i tot, va accedir que la premsa conegués la seva habitació i la fotografiés.

També va ser decisió dels reis emèrits, Sofia i Joan Carles, qui també explicaven obertament als mitjans de comunicació com era Felip. Quan era petit va dir als periodistes que la seva assignatura preferida era «la migdiada», ocasionant rialles entre tots. Tot i això, d'Elionor amb prou feines se sap res que surti del protocol i dels discursos prèviament preparats i estudiats.

La princesa Elionor i la reina Letícia parlant
Elionor recorda la seva infància. | GTRES

El 31 d'octubre del 2005 va néixer Elionor, la futura hereva al tron, després del seu pare, i única descendència, en aquell moment, per part de Felip. Quan va néixer Elionor, el seu pare encara no governava, ja que al càrrec hi era Joan Carles I fins que va abdicar el 2014.

Amb el naixement del seu primer descendent, Felip es va mostrar emocionat, feliç i il·lusionat als mitjans de comunicació. «La princesa i jo estem feliços, radiants. Totes dues es troben en perfecte estat», va expressar a la premsa que era als afores de l'hospital madrileny on havia donat a llum Letícia.

Amb només dos anys, Elionor ja va començar a anar a l'escola bressol de la Guardia Real. Des de petita, la princesa ha estat molt bona i gairebé no plorava, tal com va confirmar el seu pare. No obstant això, a Letícia li feia pena deixar-la: «Jo ho passo fatal, com totes les mares, sobretot el primer dia».

Com s'ha viscut l'adolescència de la princesa des de fora

Tal com dèiem abans, pocs detalls en coneixem, només allò relacionat amb els seus estudis, escoles i actes públics. Un dels esdeveniments que es recorden amb més furor va ser el posat d'Elionor i Sofia celebrant l'Eurocopa guanyada per la selecció el 2012. A la foto surten amb la copa acompanyades de Joan Carles i Felip.

Elionor amb 4 anys
Elionor amb 4 anys durant la missa de Pasqua a Palma de Mallorca | Europa Press

Des d'aleshores, a Elionor se l'ha vista també a molts partits de futbol mentre acompanyava el seu pare. Ja de gran, ha optat per veure el voleibol en companyia de la seva germana quan pot, encara que també hi ha jugat a l'internat.

Amb només vuit anys es va convertir en princesa d'Astúries, quan el seu avi va abdicar i, per tant, el seu pare es va convertir en rei. La seva transició cap a tasques reials va ser a poc a poc, ja que encara era molt petita. A partir d'aquí hi ha hagut molts posats, actes oficials, somriures a càmera i discursos pronunciats. Tot això amb unes vacances familiars que es produïen tots els estius a Mallorca.

La situació va canviar quan es va anar fent gran i, amb 16 anys, la família reial va decidir que estudiaria a Gal·les, motiu pel qual s'ha hagut d'absentar de nombrosos actes públics. Més d'una vegada, Elionor ha explicat que voldria estudiar dret per conèixer millor les lleis i governar. També li agradaria formar-se en una acadèmia militar per saber com funciona l'exèrcit i quines seran les seves obligacions quan el pare decideixi abdicar.