ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Queralt Castellet, l'esportista catalana que va superar la mort de la seva parella

L'snowboarder va perdre el seu xicot i llavors entrenador per un càncer el 2015 | La manca d'ingressos limita ara les competicions que pot fer

Queralt Castellet
Queralt Castellet va perdre la seva parella i entrenador l'any 2015 | Catalunya Diari

Queralt Castellet és una d'aquestes figures de l'esport català que gairebé no estan reconegudes tot i la seva gran trajectòria internacional. Pionera dels esports de neu, aquesta snowboarder sabadellenca de 30 anys ha guanyat medalles tan importants com una plata a l'última Copa del Món o als X-Games. Va ser capaç de continuar competint tot i el gran cop que va rebre el 2015: la mort de la seva parella i entrenador Ben Jolly.  

L'adéu de Ben, a causa de dos tumors cerebrals, va fer replantejar-se la seva carrera esportiva. En una entrevista a 'El Mundo', confessava que va estar sis mesos «sense tocar una taula», vivint amb els seus pares i arribant-se a preguntar: «Per què faig snowboard?». 

Van ser set anys de relació, el va conèixer amb 19 anys, amb una persona que, com ella mateixa explicava en una carta, va ser «clau en la meva vida tant en l'àmbit personal com professional». Ell va ser qui la va convèncer de viure als Estats Units i a Nova Zelanda, on va poder fer una gran passa endavant en la seva tècnica en la prova de 'half-pipe'. 

Queralt Castellet
Queralt Castellet, a l'esquerra, en un podi de la Copa del Món d'snowboard | Catalunya Diari

No pot competir a la Copa del Món per manca d'ingressos

Finalment, després d'una petita estada a Suïssa va recuperar els ànims i la mentalitat per competir i tornar a ser una de les surfistes de neu top. Així ho demostra la seva darrera temporada, que es pot considerar la millor després de guanyar les dues plates esmentades i ser quarta als mundials.  

La superació d'aquest drama personal i el bon moment de la seva carrera, però, es podrien veure perjudicats pels problemes econòmics que li suposa el seu actual ritme de competició. Fa pocs dies anunciava, en una entrevista a 'Marca', que aquesta temporada renunciarà a la Copa del Món perquè no s'ho pot costejar. 

Castellet confirma que amb les ajudes federatives «no li arriba» per competir. Fa temps que ha gastat tot el que ha guanyat en premis o el que ingressa a través dels patrocinadors. Ja no es pot permetre viure a l'estranger i està farta de demanar diners i favors a amics i família: «És una pressió mental que com esportista no hauria de ser així».  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari