Fotomuntatge de Rafa Nadal i Xisca Perelló.

Rafa Nadal i la seva dona confirmen el que era un secret a veus: «És possible»

Rafa té clar que la situació no pot continuar així

Rafa Nadal sap que no pot aguantar gaire més temps amb la situació que pateix. Des de fa mesos arrossega uns insuportables dolors al peu esquerre que li impedeixen rendir al 100 per cent. Fa molt de temps que s'infiltra per aguantar aquestes molèsties, encara que té clar que necessiten trobar una solució com més aviat millor.

Unes hores després de proclamar-se campió per catorzè cop a Roland Garros atenia els micròfons de la Cope. Li costava dissimular la coixesa en caminar. «Sabíem que avui era un dia complicat pel que fa a dolor, perquè s'uneixen diverses coses després de dues setmanes», apuntava.

«Ara estic bé», admetia Rafa. Tot i això, ja no pot seguir amb «tots els antiinflamatoris que estava prenent perquè cal donar un descans al cos. L'efecte rebot és important», afegia.

Rafa Nadal jugant
Rafa Nadal va tornar a imposar-se en terra batuda a París. | GTRES
 

Explica que la seva dona, la família i el seu grup de treball li han acompanyat molt durant aquest temps. «Tinc l'equip mèdic en què confio. En tota la resta, el meu entorn i el meu equip m'ajuden en allò que es pugui», revela.

Confirma que sempre «donen suport a les meves decisions. Si tenen un altre punt de vista m'ho diuen i jo escolto. Durant tota la vida he escoltat molt, i després, algú ha de prendre les decisions».

Té clar que encertar o fallar depèn únicament d'ell mateix. És la persona que ha d'assumir els riscos.

El manacorí s'ha acostumat a competir entre els grans amb dolor. I gairebé sempre ha necessitat ajuda per rebaixar-lo. Entén que «quan el que faràs et motiva més que el que et pot fer mal, la finalitat justifica tota la resta».

En el seu cas, va tornar a deixar mostres de la seva fortalesa psicològica en aconseguir «centrar-me en el tennis. Posar de banda tots aquests problemes i mentalment estar enfocat en el que havia de fer».

Després de tant de temps conquistant París, Rafa Nadal ha aconseguit ficar-se a la butxaca el públic francès. Assenyala que «fa molts anys que em sento molt estimat. Aquest any s'han donat una sèrie de circumstàncies», amb una sèrie de «mesos complicats».

Durant la seva participació en aquest Roland Garros va obrir en alguna ocasió la porta al comiat. Abans d'enfrontar-se a Djokovic va dir que podria tractar-se de la seva última trobada. «Ho vaig dir totalment de cor perquè així ho sentia en aquell moment», apunta.

La situació era força delicada, ja que «venia amb molt poc entrenament, amb una preparació escassa i Novak venia de guanyar a Roma». És coneixedor del seu «dia a dia al peu. A partir d'aquí és possible que sigui el meu darrer Roland Garros».

Però tampoc no volia acomiadar-se del torneig francès d'aquesta manera. «Tant de bo que no, però si hagués perdut aquell dia, vaig dir el mateix. Espero que no, però demà pot ser que sigui el meu darrer partit».

Rafa Nadal, pendent del nou tractament

Rafa Nadal té previst experimentar amb una nova teràpia per acabar amb els dolors del peu. Quan se li pregunta pels seus objectius més immediats, l'únic que té al cap és aquest tractament.

«A veure si aconsegueixo tenir un efecte similar al que tenia per jugar els partits aquí. Si aconseguim que això sigui una realitat, la meva il·lusió seria seguir immediatament a l'herba». En cas que no funcioni, caldria situar-se en un altre escenari ben diferent.

Rafa Nadal i Xisca Perello
Xisca està molt pendent del tractament de Rafa. | GTRES
 

Fidel al seu estil, al tennista espanyol no el va molestar que se'n dubtés en algun moment. «Jo també tinc dubtes», admetia. Tot això es va aguditzar encara més amb l'arribada al circuit de Carlos Alcaraz.

Nadal creu que «havia necessitat alguna cosa nova, una cara nova, i és que és increïblement bo. Li queda tota la vida al davant». Subratlla que se sent molt estimat per Espanya.

▶️ Rafa Nadal ya no puede callar los rumores tras ver los últimos días de Xisca Perelló