La infanta Cristina respira tranquil·la en saber per què Urdangarin no canvia de presó

Urdangarin havia de canviar de presó, però això encara no ha succeït

Iñaki Urdangarin en una foto d'arxiu
Aquestes són les raons per les quals Urdangarin continua a la presó femenina de Brieva | Cedida

En quantitat d'ocasions s'ha dictaminat que l'elecció d'Iñaki Urdangarin de passar els seus cinc anys i deu mesos de condemna en la presó de dones de Brieva li ha deslliurat d'haver d'interactuar amb altres presos i d'alguna situació compromesa.

D'altra banda, i un detall que s'obvia, és que en ser l'únic pres home del centre penitenciari l'ha obligat a viure la seva condemna pràcticament en solitud. L'única companyia de la qual pot gaudir és la dels funcionaris que treballen en el centre, els seus estudis, esport i les seves sortides per a realitzar labors de voluntariat en la Llar Donya Orione. La veritat és que Urdangarin ha patit fins i tot l'assetjament sexual de la resta de preses en ser l´únic home de la zona.

L’exesportista professional seguirà en aïllament i els motius els defineix el Centre Penitenciari d'Àvila i són molt clars. Aquest Centre detalla quin és el procediment que se segueix quan ingressa en el mateix un home, fet que és habitual malgrat ser un centre de dones, ingressos tant voluntaris com per ordre judicial. 

Urdangarin no és traslladat a una altra presó per motius de seguretat

Segons el protocol esmentat, els reclusos homes que ingressen són traslladats immediatament, després d'uns tràmits administratius, al Centre Penitenciari de Segòvia per decisió de l'Administració penitenciària. Això no ha ocorregut amb Iñaki Urdangarin, que roman aïllat en el mòdul d'homes de Brieva.

El director general d'Execució Penal i Reinserció Social explica, en un altre informe incorporat a l’expedient de Urdangarin, que el cunyat del Rei no ha estat trasllat a un centre penitenciari d'homes per raons de seguretat, més fàcilment controlables, i de millor manera en el centre penitenciari en el qual es troba ingressat.

Aquests documents, que no s'havien incorporat fins ara a l'expedient, confirmen el criteri recollit en anteriors resolucions del Jutjat de Vigilància Penitenciària de Castella i Lleó i de l'Audiència Provincial d'Àvila, enfront del resolt per l'Audiència Provincial de Palma i el Ministeri Fiscal en els seus anteriors informes i recursos, que sostenien que el reclús Urdangarin romania en el Centre Penitenciari d'Àvila per voluntat pròpia i no per raons de seguretat.


Comentaris

envia el comentari