La demanda de divorci d'Enrique Ponce i Paloma Cuevas podria ajornar la boda amb Ana Soria

El col·lapse dels jutjats està causant problemes a la nova parella

Paloma Cuevas i Enrique Ponce en una foto d'arxiu
El divorci entre Paloma Cuevas i Enrique Ponce és inminent però podria ajornar l'enllaç amb Ana Soria | CatalunyaDiari

Tot apuntava que Ana Soria i Enrique Ponce celebrarien les seves noces aquest mes de setembre. Tanmateix, un retard en la demanda de divorci entre el torero i Paloma Cuevas podria ajornar l'enllaç. La demanda es va presentar la setmana passada però no seria fins a setembre quan es tramitaria, tal com explica 'Vanitatis'.

«Per ordre d'entrada, el deganat la reparteix i la dirigeix al jutjat corresponent perquè la tramiti. A partir d'aquest moment hi ha un temps per a citar als cònjuges que la ratifiquen. Normalment, a Madrid aquest mateix dia el fiscal emet un informe si considera beneficiós o no perjudicial el convingut per als fills. I ja queda vist per a sentència», afirmen.

Segons l'advocat matrimonial, fins a setembre no es formalitzarà el tràmit. «Podria ser però hi ha la meitat de funcionaris treballant i, per molt àgils que siguin, es triga un mes com a mínim a admetre les demandes. I no és el mateix que una vegada que es reparteixi vagi a un jutjat o a un altre. Per la meva experiència, crec que es pot retardar fins i tot fins a octubre o novembre».

Les clàusules del divorci

En la mateixa demanda de divorci s'adjunta la proposta de conveni regulador per als menors. L'advocada Teresa Bueyes explicava aquestes mesures: «Es regula pàtria potestat, guarda i custòdia, aliments, règim de visites i comunicacions, ús del domicili familiar i qualsevol altra mesura que inclouria la pensió compensatòria. Si hi ha un mutu acord, els cònjuges també pacten on viuran els fills. Els aliments no són renunciables. L'ús de l'habitatge familiar sí que és un dret disponible que les parts poden acordar el que vulguin».

La societat a guanys podria, a més, anar unida a aquesta demanda al jutjat de família. Segons Bueyes, «no és imprescindible. Es poden negociar en aquest mateix conveni perquè està permès. El que succeeix és que quan hi ha un important potent patrimoni amb actius i passius, el millor és fer-ho davant notari», indica.

Així mateix, Enrique Ponce i Paloma Cuevas posaran fi al seu matrimoni en pocs mesos. El que no vol la parella és la petició d'anul·lació futura al tribunal de la Rota. Si el procés continua així, malgrat els retards per la situació en què es troben els jutjats, no hi hauria noces civils abans del nadal.


Comentaris

envia el comentari