Raphael

Raphael trenca a plorar en rebre l'abraçada de la dona que no és la seva esposa

Raphael ha rebut unes paraules que li han deixat molt tocat

Raphael segueix pujant incansable als escenaris, gairebé amb 80 anys. Però, i no només això, sinó que l'energia i vitalitat que desprèn a cada un dels seus multitudinaris concerts és al·lucinant.

L'artista continua omplint recintes amb els seus èxits de sempre, cançons que han marcat diverses generacions i que segueixen captivant el públic més jove. De fet, ell mateix ha explicat que un dels secrets de la seva vitalitat és estar envoltat de gent molt més jove que ell. Idees fresques, energia renovada i bones vibracions que se li enganxen i mantenen etern i fresc com una rosa.

A més a més, Raphael també és inspiració. Un referent per a molts artistes més joves que ell que l'admiren i volen seguir els seus passos a parts iguals. És més, el mateix cantant ha donat molt suport a artistes que estaven començant perquè seguissin la seva carrera musical i es poguessin fer un lloc a la indústria.

L'artista de Linares creu que el relleu generacional és necessari i mai ha tingut objeccions a fer un pas enrere perquè un altre brillés. Aquesta és la generositat del qui té un lloc d'honor a la música.

Ara que Raphael ja és en un moment en què li comencen a rendir merescuts homenatges a tota una vida, ha rebut unes paraules que l'han emocionat profundament.

L'abraçada a Raphael que ho diu tot

Raphael ha tingut un moment gloriós a Canal Sur. La cadena pública andalusa ha realitzat un programa especial per rendir-li homenatge, a tall de les gales que gairebé anualment li dediquen a TVE.

Natalia Figueroa i Raphael somrient a càmera
Raphael, un triomfador en l'àmbit professional i personal | GTRES

En un moment de la gala, Pastora Soler va voler dedicar-li unes paraules que van arribar al cor de l'artista per la seva profunditat i sinceritat. La cantant, abans de trencar-se d'emoció en interpretar 'Que sabe nadie', va explicar com Raphael l'havia ajudat als inicis de la seva carrera musical

Així, la cantant de potent veu va explicar que «dins de tot el que significa el 'Mestre' per a tothom, jo personalment he tingut l'enorme plaer i sort que hagi estat dels primers artistes que em van allargar la mà, que m'ha portat sempre des de petiteta a tots els seus especials. M'hi han unit moltes coses i per a mi ha estat un gran orgull».

Soler, que es va fondre en una càlida, llarga i emotiva abraçada d'agraïment amb el pare de Manuel Martos, va defensar el paper de l'artista davant de les noves generacions.

«Aquesta generació nostra té tant per aprendre de Raphael, d'aquesta disciplina, vocació, de com treballa, de la seva professionalitat, genialitat....», deia. I afegia que «d'aquells joves que s'envolta, és perquè és aquesta icona a la qual tots mirem, adulem i ens volem semblar sempre». Els aplaudiments davant aquesta exaltació de l'artista no es van fer esperar.

Raphael gaudeix del seu gran èxit

Raphael rep molts homenatges i en gaudeix. Se'l veu content, agraït i alhora satisfet de tot el que ha aconseguit aconseguir en la seva carrera musical.

Entre els seus incomptables èxits i rècords, el marit de Natalia Figueroa atresora en un disc d'urani, que equival a 50 milions de còpies venudes d'un sol disc. Només ho han aconseguit al món Queen, U2, Michael Jackson i AC/DC, a més d'ell.

El documental que es va estrenar a principis d'any, 'Raphaelisimo', posa cara i imatges a 60 anys de records i de trajectòria musical aclaparadora. Homenatges com el de Canal Sur són només una cirereta més al pastís immens d'un dels artistes més importants que mai ha donat Espanya.