Raquel del Rosario parla de la malaltia del seu fill gran, Leo

Raquel del Rosario parla per primera vegada de la malaltia del seu fill

La cantant ha fet públic el trastorn que pateix el seu fill gran, Leo, i ha explicat com ella i el seu marit van viure la notícia del diagnòstic mèdic

 Raquel del Rosario, coneguda per ser cantant del grup ‘El Sueño de Morfeo’, ha parlat per primera vegada de la malaltia del seu fill Leo a través d’una publicació del seu blog en la revista ‘Elle’. A més de desvelar que pateix trastorn d’espectre autista (TEA), també ha compartit l’experiència d’ella i del seu marit en conèixer el diagnòstic mèdic.

Raquel del Rosario desvela la malaltia del seu fill Leo

El seu testimoni ha començat amb les següents paraules: «Leo no va dir ni una paraula fins a gairebé els quatre anys. Sí, aquell primer ‘mami’ es va fer molt de pregar». A continuació, ha afegit que «el pediatre no ens va alarmar, els nens bilingües solen trigar més a parlar i no hi havia res preocupant en el seu comportant més enllà que ‘estava una mica en el seu món’».

Anys més tard, els especialistes van recomanar a Raquel i al seu marit, Pedro Castro, que el seu fill Leo assistís a una escola específica on professionals poguessin fer un seguiment del petit de manera intensiva i planificar un programa pedagògic que milloraria la seva estimulació.

«Encara recordo el dia que ens van fer asseure a Pedro i a mi per donar-nos els resultats, en mig d’un ambient dramàtic, amb un to molt suau i unes paraules escollides meticulosament, ens van dir que creien que el millor per a Leo era entrar en el programa de nens amb TEA  (trastorn de l’espectre autista)», ha detallat la Raquel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Te deseo cerca el mar ~•~

Una publicación compartida de Raquel Del Rosario (@raqueldelrosario) el

Després de conèixer el diagnòstic, la cantant ha desvelat que va sentir-se molt alleujada per saber què li estava passant al seu fill:  «Vaig saber que anava a començar a treballar amb gent especialitzada i, sobretot, que anava a relacionar-se amb nens que veien el món d’una manera similar a com ell ho feia».

D’altra banda, uns dels obstacles als quals s’ha hagut d’enfrontar ha estat que l’entorn familiar entengués el diagnòstic mèdic. «Quan escoltes la paraula ‘autisme’ (de la mateixa manera que em passava a mi abans de fer el meu ‘doctorat particular’), tots pensem en nens que no se senten còmodes amb més gent, que criden en llocs públics perquè s’atabalen, que fan servir l’agressivitat per mitigar la seva frustració, que fan gestos repetitius per calmar-se, que són hipersensibles amb els sorolls...  I és clar, res d’això li succeeix a Leo».

Per acabar, Raquel ha volgut agrair el suport que està rebent per part dels seus seguidors d’Instagram  i els hi ha dedicat una publicació molt emotiva on apareix en un paisatge marítim amb els seus dos fills.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Me siento abrumada, no se que decir ante esta oleada de cariño. Que difícil es a veces abrir el corazón, mostrar nuestra vulnerabilidad, nuestros miedos y vergüenzas. Pero una vez lo hacemos, que liberador es sentir como se produce una sanación. Llámenme loca, pero creo haber visto un gesto de agradecimiento en la mirada de Leo esta mañana. Además, ha usado por primera vez la palabra “outside” para indicarme que quería salir a jugar. OUTSIDE (afuera)... Abrir el corazón y dejar salir. Que bonito ha sido leerles, descubrir a tantas familias de niños hada, que mágico es compartir y sentir que no estamos sol@s. Cada individuo es único, especial e irrepetible, y algunos vienen a recordarnos de una forma un tanto peculiar que el mundo necesita cambiar la mirada. Solo el amor es real. TEA-MO GRACIAS ❤️ ~•~ ? @pedrocastro1

Una publicación compartida de Raquel Del Rosario (@raqueldelrosario) el

 

També pots llegir...