Primer pla d'Iñaki Urdangarin

La trista realitat que viu Iñaki Urdangarin després de passar per la presó

Iñaki Urdangarin no passa pel seu millor moment després que es revelés el seu romanç amb una dona que no és la Infanta Cristina

Enmig de l'escàndol que s'ha format al voltant d'Iñaki Urdangarin i la dona amb qui ha estat enxampat en actitud afectuosa, també hem descobert més detalls sobre la seva forma de vida actual.

I és que després d'obtenir el tercer grau i recuperar gran part de la seva llibertat després d'anys empresonat, poc o res se sabia de com és actualment el dia a dia del duc de Palma.

Doncs ni més ni menys que enfocat a la seva feina en un bufet d'advocats, i molt unit a la seva família, sobretot a la seva mare. Ara, però, l'advocat d'Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina ha explicat els secrets del comunicat amb què anunciaven la seva separació.

Iñaki Urdangarin, Cristina de Borbó i la reina Sofia
Iñaki Urdangarin, Cristina de Borbó i la reina Sofia | Europa Press

«De comú acord, hem decidit interrompre la nostra relació matrimonial. El compromís amb els nostres fills roman intacte. Com que és una decisió d'àmbit privat, demanem el màxim respecte a tots els que ens envolten», citava l'escrit emès.

Iñaki Urdangarin vol mantenir l'harmonia familiar

Tot i això, l'advocat de la parella explicava que «no és un cessament, no és un divorci, és un temps que ells es donen amb la seva interrupció de la relació».

Iñaki Urdangarín amb la seva germana, Clara Urdangarín.
Iñaki Urdangarin amb la seva germana, Clara Urdangarin | Europa Press

D'aquesta manera, volien demostrar que «són capaços d'arribar a acords», esperant que tingués «un efecte balsàmic a la informació pública». Per tant, queda clar que la seva principal intenció és mantenir la unitat i l'harmonia familiar.

I és que tant a Urdangarin com a la Infanta el que els preocupa és l'estabilitat dels seus quatre fills: Pablo, Miguel, Juan i Irene. A més a més, sembla que també anem descobrint detalls sobre la realitat que va viure l'exduc de Palma mentre era a la presó.

El patiment d'Iñaki Urdangarin a la presó

El que fos gendre dels reis, va ser condemnat a 6 anys i 3 mesos de presó i una multa de mig milió per defraudar més de 300.000 euros per la seva implicació en el cas 'Nóos'.

«Ho ha passat malament, molt malament. No us podeu imaginar el que ha estat viure empresonat. L'he visitat durant dos anys i mig: la vida allà era duríssima», explica el seu advocat.

Així mateix, remarca que tota aquesta situació l'està passant factura. «No crec que sigui gaire feliç, no crec que estigui bé. No sé si pot estar pitjor després de tot el que està passant».

Tot i això, el que més crida l'atenció és el tema econòmic, ja que assegura que Iñaki viu d'un sou mileurista: «Cobra menys de 1.000 euros al mes per la feina a l'assessoria jurídica on treballa només unes hores».

Imatge d'Iñaki Urdangarin sortint dels jutjats amb dos policies de fons
Iñaki Urdangarin sortint dels jutjats | GTRES

«Viu de la seva mare i de la seva dona, que és qui manté els fills i la família. Es desplaça amb bicicleta perquè no té vehicle propi. No rep cap ingrés per part de la Casa del Rei», expliquen.

D'altra banda, després de l'escàndol del cas 'Nóos', tant Iñaki com Cristina perdien els seus títols i rebien un rebuig total de part de la monarquia, que se'n va voler deslligar. És més, Iñaki té prohibida l'entrada a Sarsuela, cosa que li ha fet sentir-se desprotegit i sent el 'cap de turc' que ha pagat les culpes.

Despullat dels seus privilegis, marginat per tots i sol a Vitòria, a Urdangarin no li quedava cap altra que començar una nova vida. No obstant això, recentment també ha sortit a la llum que la vida que portaven els llavors ducs de Palma tampoc no era un conte de fades.

I és que Iñaki hauria estat enxampat amb diferents dones i sent-li infidel en nombroses ocasions. De fet, la mateixa Infanta Cristina, estant embarassada de Juan Valentín l'enxampava en ple acte. Una cosa davant el que va obtenir una duríssima resposta de part del seu pare, Joan Carles I: «Deixa'l, és com jo».