La Infanta Helena de Borbó en una corrida de toros

Recuperen el moment en què la infanta Helena va perdre un fill

Pilar Eyre confessa els motius pels quals Joan Carles I no va voler que la seva primogènita es posés al capdavant de la Corona espanyola

El 5 d'octubre és un dia complicat per a la infanta Cristina. Celebra el seu aniversari de casament amb Iñaki Urdangarin, però ho farà sola, ja que el seu marit encara no ha rebut l'anhelat tercer grau. Tot semblava indicar que Cristina ja podria fer festa amb Iñaki, però la fiscalia segueix sense voler deixar sortir a Urdangarin.

Si el 5 d'octubre és una data trista per a Cristina, a això se li suma la publicació de la revista 'Cotilleo', que parla de la seva germana Helena i la relaciona amb les drogues i un avortament. Pocs recorden que el juny de 2003, Helena, amb trenta-nou anys, va perdre el seu tercer fill. Va ser un avortament no provocat, just quan complia catorze setmanes d'embaràs. En aquesta data, Froilà tan sols tenia quatre anys, mentre que Victòria Frederica, 2.

Els secrets d'Helena

Tot i que la Infanta Helena sempre ha portat una vida molt discreta, alguns dels seus secrets més foscos sí que han sortit a la llum, com el seu passat amb les drogues o els problemes psicològics, els quals han jugat un paper fonamental en la seva vida.

Va ser Joan Carles I l'encarregat de suggerir a la Carta Magna que inclogués una llei que afavorís a l'home sobre la dona en la línia de successió al tron per poder treure-li, d'aquesta manera, la Corona a la seva primogènita.

També va ser ell el primer a fer córrer el rumor en què es dubtava de les capacitats mentals de la infanta Helena, tot i que els seus professors asseguraven que ella era «perfectament normal». «La meva filla gran no està en condicions de regnar», va manifestar llavors l'ara Rei emèrit.

No obstant això, sembla que la infanta sí que tenia alguns problemes mentals o almenys això és el que fa entendre Pilar Eyre en la seva columna de 'Lecturas': «Sabino Fernández Campo, el que va ser cap de la Casa Reial, la va acompanyar durant molts anys al psicòleg».

Encara que podrien ser molts els motius pels quals la primogènita de la reina Sofia anava a aquest especialista, mai s'ha pogut saber quins eren, perquè és confidencial, però podríem afirmar que es deu als problemes psicològics als quals al·ludia Joan Carles per no posar-la al capdavant de la Corona espanyola.

El motiu de la separació de la infanta Helena i Jaime de Marichalar

La seva vida amorosa tampoc ha estat molt encertada. Tot i que es va enamorar desmesuradament de Luis Astolfi, ell la va acabar deixant perquè no estava preparat per fer front a l'exposició mediàtica que suposava tenir una relació amb ella.

Fins i tot amb el cor trencat per aquesta dolorosa ruptura, la infanta Helena es va casar amb Jaime de Marichalar per fer callar a totes aquelles persones que la titllaven de soltera. No obstant això, el seu matrimoni no va funcionar des d'un bon principi i tan sols un temps després que naixessin els seus dos fills, la idea del matrimoni tenia més importància que qualsevol altra, però la separació es va veure truncada per l'ictus que va patir l'aristòcrata.

La infanta va haver d'acompanyar al seu marit en el tractament que va rebre a Nova York, Estats Units, fins que quan ja gairebé s'havia recuperat del tot van decidir que ja era hora de tornar a Espanya.

Però sembla que el destí se la tenia jugada a la primogènita de Joan Carles, i poc després d'arribar a Madrid va perdre al que hagués estat el seu tercer fill. Aquesta va ser la gota que va fer vessar el got i que finalment va desencadenar en un imminent divorci entre ella i Jaime de Marichalar.

«El seu caràcter es va tornar desconfiat, agressiu i irascible, li muntava unes escenes espantoses, es ficava amb la gent pel carrer», ha explicat Pilar Eyre el motiu pel qual la infanta va acabar d'explotar amb el seu marit.

Encara que a la revista 'Época' es va al·legar que les drogues van ser la veritable raó per la qual el matrimoni va acabar separant-se. «Conflicte en la separació de la senyora Helena. Al·lega consum de cocaïna», va ser el titular que van escriure quan va sortir a la llum la notícia del divorci.