El rei Felip, escridassat en un nou acte públic

El monarca ha passat serioses dificultats en la seva visita a Badajoz

Imatge del rei Felip al Congrés
Felip no ha estat gaire ben rebut | Catalunya Diari

Avui, 1 de juliol de 2020, ha estat un dia molt important per a la història d'Espanya i Portugal. Després de mesos amb les fronteres tancades pel coronavirus, per fi s'han obert les comportes amb el país veí i com no podia ser d'altra manera, el rei Felip ha viatjat fins a la frontera.

El monarca i Pedro Sánchez s'han citat amb el president Marcelo Rebelo de Sousa i el primer ministre António Costa a Badajoz, abans de desplaçar-se fins a la localitat portuguesa d'Elvas.

Tot i les bones intencions, el fill de l'emèrit no ha pogut evitar les nombroses crítiques dels ciutadans. Després de rebre a les autoritats portugueses a Badajoz, el monarca i tots els que l'acompanyaven han passejat per la muralla de la ciutat extremenya. En aquest mateix instant s'han escoltat alguns crits que no han agradat gens a Felip. El monarca no està passant per un bon moment, igual que tota la Família Reial, que s'ha vist molt castigada per tots els escàndols de Joan Carles I.

Càntics en contra de Felip

Mentre el monarca anava passejant al costat de Pedro Sánchez ha escoltat els crits de: «Espanya demà serà republicana» o «Despeses reals per a hospitals». I és que certament, després de la gestió dels reis durant el coronavirus, molts han estat els que han esclatat i han decidit deixar de donar suport a la Casa Reial.

Per si aquests crits fossin poc, al monarca se li deu haver fet interminable el passeig per la calor, però també pel càntic final de «Visca la República». El que havia de ser un gran dia per a Felip no ho ha estat, ja que tot i intentar aparentar normalitat, Felip  ha escoltat perfectament aquests càntics.

Per sort per a ell, un grup de persones també s'han acostat a la seva posició i l'han animat amb diversos càntics de «Espanya, unida, mai serà vençuda». Respecte a aquest acte, la Moncloa ha destacat l'«estreta col·laboració» entre els dos països.

Cal recordar que el rei Felip i la reina Letícia  van iniciar una ronda de visites a totes les comunitats autònomes, que s'allargarà durant tot juliol i que ja els ha portat a les Canàries, les Balears i Andalusia.


Comentaris

envia el comentari