YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Diumenge 19 de juliol: el dia en què el rei Felip podria canviar la història d'Espanya

El veterà periodista Jaime Peñafiel ha donat ales a aquesta possibilitat en una intervenció al programa 'Todo es mentira', a Cuatro

Imatge del rei Felip al Congrés
El Rei Felip podria prendre una decisió complicada personalment que canviaria la història del nostre país. | CatalunyaDiari

Durant els mesos d'estiu, la Casa Reial solia protagonitzar portades i informacions diverses pels seus viatges estivals a Mallorca i d'imatges familiars al Palau de Marivent, que acollia els membres de la monarquia espanyola durant les seves vacances. Aquest estiu, però, està sent radicalment diferent: ningú esperava un estiu tan polèmic i agre per a la Família Reial i, molt especialment, per al rei emèrit, Joan Carles I.

Peñafiel i Galiacho ho confirmen

Després de les informacions que s'han anat succeint al llarg dels últims dies sobre els escàndols econòmics de qui va ser rei d'Espanya entre 1975 i 2014, la Zarsuela està ultimant un comunicat que es podria fer públic aquest mateix diumenge 19 de juliol. La periodista Pilar Eyre avançava dimecres passat un rumor que ha anat prenent forma en els últims dies, i que aquest dijous a la tarda confirmaven els periodistes Juan Luis Galiacho i Jaime Peñafiel.

Ho feien en directe a 'Cuatro', al programa 'Todo es mentira', que en els últims dies ha registrat un important augment d'audiència fruit de les hores d'emissió dedicades a la situació i a les informacions del rei emèrit Joan Carles I. Segons Peñafiel —veterà periodista que recentment ha fet 88 anys—, el comunicat d'aquest diumenge serà escrit. Així, ningú de la Casa Reial sortirà a parlar sobre aquesta qüestió.

El contingut, segons els dos periodistes, sembla clar: s'anunciarà que el Rei Joan Carles I abandona la seva residència oficial al Palau de la Zarzuela. De confirmar-se la notícia suposarà un terratrèmol: l'anterior monarca abandonant la residència oficial de la reialesa. Algunes informacions també apuntaven a la retirada del títol de 'rei' a Joan Carles I, però sembla que, ara com ara, aquest extrem està descartat.

I la reina Sofia?

Peñafiel apunta que Joan Carles I podria traslladar-se definitivament a la localitat gallega de Sanxenxo, on actualment passa llargues temporades dedicades a l'oci. L'altra preocupació, i alhora incògnita, és saber què depararà el futur per a la Reina Sofia: tem patir les conseqüències del càstig al seu marit i ser 'expulsada' de la Zarzuela.

Si és el cas, la monarca consort es traslladaria a Mallorca, tot i que està per veure si, efectivament, el càstig recau també sobre ella o, per contra, queda exempta. Diumenge sortirem de dubtes amb un comunicat que podria canviar la història d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari