Primer pla del rei Felip VI.

El rei Felip, entre l'espasa i la paret després de rebre el pitjor revés

El rei Felip acaba de veure revelats els seus foscos secrets i la traïció al seu pare

El Rei Felip viu aquests dies amb preocupació. La tornada a Espanya del rei emèrit, el seu pare, està sent un maldecap important per a Felip i Letícia. El més important dels últims anys.

Felip va sentir un gran alleujament quan el seu pare va marxar a Abu Dhabi. Per fi podria agafar ell – i la seva dona – les regnes de la institució.

Imatge del rei Felip amb la reina Letícia.
El rei Felip i la seva dona vivien molt tranquils fins a aquesta setmana | GTRES

El perfil baix que Felip ha donat al seu paper durant aquest temps ha calmat la situació, però ara torna Joan Carles a Espanya i aquesta data històrica coincideix amb la publicació del darrer llibre de Jaime Peñafiel. El periodista granadí de 89 anys és un dels experts més grans de la Casa Reial i un defensor de la trajectòria de Joan Carles.

El seu llibre es diu Alto y claro i ja no calla cap dels secrets que coneix sobre com es va produir la marxa del rei emèrit d'Espanya.

El Rei Felip ha estat «un mal fill»

El Rei Felip no pot creure que Peñafiel parli sobre aquests temes. En una entrevista a Ya son las ocho de Telecinco, i també en altres mitjans, Jaime ho explica amb total claredat.

«Joan Carles se'n va anar perquè el va fer fora el seu fill amb la col·laboració del president del Govern. El seu fill ha estat un mal fill, s'ha tirat als braços de Sánchez creient que amb això se salva. Sánchez el que vol és carregar-se la monarquia perquè vol ser cap d'Estat», ha dit.

Aquestes duríssimes i aclaridores paraules arriben el mateix dia que el rei emèrit arriba a Sanxenxo després de dos anys fora d'Espanya.

Amb visibles problemes de mobilitat física, però somrient i relaxat, el pare del Rei Felip arribava en avió a Espanya davant d'una alta expectació mediàtica.

El rei Joan Carles amb cara de sorpresa
El rei Felip veu en la tornada del seu pare un problema afegit als seus plans | GTRES

La seva marxa d'Espanya, segons Peñafiel, també va tenir un clar responsable. Endevines qui?

«Jaime Alfonsín, que odia Joan Carles i és un miserable, li va dir de part de Carmen Calvo "Heu d'abandonar aquesta casa i aquest país". Felip va callar, el va condemnar públicament i el va fer fora del país».

Els plans del Rei Felip per al seu pare

El Rei Felip es veurà amb el seu pare dilluns vinent, segons s'ha informat des de Casa Reial per evitar especulacions. No obstant això, la trobada serà ràpida i sense pernoctació del rei emèrit en què ha estat casa seva durant dècades.

Peñafiel sap que «amb Letícia no es veurà aquest dilluns, ella ha dit que no. Odia Joan Carles perquè es va oposar a aquest matrimoni i el millor que ha dit d'ella és que és una noia molt llesta».

Finalment, el cronista reial també té paraules per a la reina emèrita, que es troba aquests dies a Miami. Aliena a les polèmiques a Espanya, Peñafiel veu en aquest viatge de l'emèrita a terres americanes una altra operació gens casual.

«Què co* pinta la reina allà? És un signe de menyspreu». Sigui com sigui, el rei emèrit ja ha manifestat la voluntat de venir a Espanya sempre que li plagui.

Sense causes judicials pendents i amb total llibertat a la seva retirada daurada, Joan Carles vol tornar a gaudir del seu país i el Rei Felip haurà de bregar amb això.