Els reis d'Espanya

El rei Felip no l'ha pogut convèncer: L'absència inexcusable de Letícia

La reina no assistirà a aquest acte per primera vegada

D'acord amb la seva agenda oficial, els Reis d'Espanya tenien previst viatjar aquest cap de setmana a Osca  per presidir el Dia de les Forces Armades. No obstant això, el Ministeri de Defensa va decidir cancel·lar el passat mes d'abril l'acte per la crisi sanitària del coronavirus. Encara que de moment no es podrà realitzar la cerimònia, es preveu que se celebri un acte quan la situació sanitària ho permeti.

Aquest esdeveniment se sumarà a l'homenatge que s'ha plantejat fer a l'estiu a tots els militars que s'han deixat la pell per combatre els efectes de la pandèmia. El rei Felip mantindrà una videoconferència amb alguns membres de les  Forces Armades  amb motiu d'aquesta jornada i estarà acompanyat per la ministra de Defensa, Margarita Robles.

D'aquesta manera, el monarca tindrà una conversa amb militars  que es troben participants en diferents operacions dins de l'Estat i altres específiques contra la Covid-19. El rei es desplaçarà fins a la base de Retamares, coneguda com el Pentàgon espanyol, que està situat al municipi madrileny de Pozuelo d'Alarcón.

A l'interior de la base, el monarca coincidirà amb el cap d'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya o el secretari d'Estat de Defensa, Ángel Olivares, entre altres personalitats. Com a novetat, aquest any el rei acudirà a la base militar sol, sense la presència de la seva esposa Letícia, qui sempre l'acompanya a la desfilada del Dia de les Forces Armades.

El minut de silenci dels Reis

Amb motiu de l'inici dels deu dies de dol oficial, aquest passat dimecres, el Rei Felip VI, la reina i les seves dues filles van guardar un minut de silenci al Palau de la Zarzuela en memòria de les víctimes  de la pandèmia. Les majestats anaven vestides de rigorós negre davant d'una bandera d'Espanya que onejava a mig pal.

En els pròxims dies, se celebrarà un homenatge per retre homenatge a tots els afectats per la pandèmia, a què acudiran els Reis, però es desconeix encara si assistiran la princesa d'Astúries, Elionor i la seva germana, la infanta Sofia.