El rei Felip, molt pressionat per prendre una decisió definitiva amb Joan Carles

Temen que el rei emèrit Joan Carles propiciï un altre escàndol que esquitxi la Corona

El rei Felip VI durant la seva visita al Centro de Coordinación Operativo
El rei està sota pressió per culpa del seu pare | CatalunyaDiari

La decisió que va prendre el rei Felip VI el passat 15 de març, de trencar llaços amb el seu pare i retirar-li l'assignació anual de 200.000 euros, alhora que renunciava a la seva herència, va ser un de les garrotades més grans que va poder haver patit el rei emèrit en els seus anys de regnat. Tot va saltar pels aires quan el diari britànic 'The Telegraph' va publicar la notícia que Felip era el titular d'un compte bancari d'una fundació 'offshore' creada per Joan Carles.

Des de llavors, tot l'entorn de laCasa Reial esperava que Felip VI realitzés un últim pas i retirés definitivament al seu pare de la Corona, cosa que no va fer, tal com explica algú molt proper a Zarzuela:

«L'any passat, quan es va produir la retirada pública de Joan Carles, pensem que el Rei anava a completar la seva decisió, apartant-lo de la Família Reial. Pensem que era un bon moment. Però Felip VI no va voler o no es va atrevir a fer-ho. Es va adduir que no volia donar un enorme disgust a la seva mare, Sofia. A més, hauria estat el cop de gràcia al seu pare. Però, quina serà la següent mina que ens explotarà, el següent escàndol que saltarà i encara desconeixem? Cada vegada que salta un escàndol hem de començar gairebé de zero en el nostre treball. Demostrar d'alguna manera que Felip VI, com així és, ignorava tot».

Casa Reial, amb por a la pròxima ficada de pota del rei Joan Carles

És per això que des de dins de la Zarzuela, el rei Felip està rebent pressions perquè aparti completament al seu pare de la Família Reial, tal com va passar anteriorment amb Cristina i Iñaki Urdangarín, abans que es destapin més escàndols del rei emèrit i llavors la imatge de la Corona quedi massa tocada:

«Ens temem que això últim dels maletins (el viatge que Joan Carles va fer a Ginebra el 2010, amb un maletí carregat amb 1,9 milions d'euros procedent de Bahrain) sigui només la punta de l'iceberg. Què serà el següent?», assenyala preocupada la mateixa font.

El cas és que la reina Sofia no hauria de sortir de la Família Reial, ja que ella segueix representant en agenda a la Casa Reial i segueix rebent la seva corresponent assignació, cosa que no succeeix amb el rei emèrit; tot i això, la Constitució blinda el rei Joan Carles i estableix que no pot deixar de ser rei, ja que aquest càrrec és hereditari.


Comentaris

envia el comentari