El rei Felip i Letícia en la cerimònia d'inici de lesgislatura al Congrés el 3 de febrer de 2020

Així és com el rei Felip va firmar la sentència del seu pare

El monarca va anunciar el diumenge que renunciava a l'herència del seu pare

El diumenge la Casa Reial  feia pública la renúncia delrei Felip a l'herència de Joan Carles  i també s'anunciava que el rei emèrit deixava de percebre l'assignació que té fixada als pressupostos. L'anunci del trencament definitiu de Felip amb el seu pare has sorprès a tothom. Tres dies després de conèixer la notícia, el columnista de l''ABC', Luis Ventoso, ha explicat la veritat d'aquest procés i com es va sentir el  monarca  després de fer aquests moviments.

La fredor i contundència de Felip

Les accions que ha dut a terme al llarg dels ants Joan Carles són molt difícils de sostenir, tant que ni el seu fill li dona suport: «Felip VI, que és de fred  temperament i contundent quan toca, ho ha atallat tot amb un rotund comunicat en plena nit de diumenge. És un text distant, escrit amb aquella fredor quirúrgica pròpia dels bons juristes, que a qui més li va costa firmar és al mateix rei, ja que sempre ha estimat molt al seu pare» ha dit el periodista de l''ABC'.

És ben clar que sentenciar a una persona que s'estima d'aquesta manera és molt dur, ja que no deixa de ser el seu pare malgrat que s'hagi ficat de ple en molts escàndols. És per això que Felip va haver de mostrar-se fred, per intentar contenir-se, i li va doldre haver de prendre aquesta decisió que suposa un abans i un després en la monarquia espanyola.

El que ha fet el rei emèrit és totalment insostenible i el primer pas l'ha fet Felip. El següent moviment podria ser el d'una demanda de divorci imposada per Sofia, quelcom que deixaria la corona espanyola molt trencada. D'altra banda, són molts els que han elogiat a la reina Letícia perquè creuen que és la responsable de la justícia que hi ha dins de la Casa Reial, ja que des de la seva arribada han passat diverses coses: Urdangarin ha anat a la presó, la infanta Helena s'ha divorciat i el rei Felipha trencat amb el seu  pare.