El Rei Joan Carles I molt seriós

El rei Joan Carles sorprèn anunciant on vol ser enterrat

Surt a la llum l'última voluntat del rei emèrit

Al rei emèrit d'Espanya, Joan Carles I, després de la seva intensa vida, poca cosa li queda per fer abans de morir. I sembla que el dia que això passi, també desapareixeran amb ell tots els seus delictes. Mai millor dit, descansarà en pau. I és que la fiscalia espanyola ha filtrat a la premsa que no té cap intenció de citar a declarar Joan Carles. Tots els casos de corrupció fiscal que el rei emèrit ha hagut d'admetre i regularitzar amb sumes milionàries defraudades a Hisenda quedaran en l'oblit. Tindrà la sort de no trepitjar un tribunal. Sort, o l'ha ajudat el seu títol reial?

L'operació d'Estat dissenyada per Zarzuela i Moncloa davant la Casa Reial i els seus escàndols és l'exili irrevocable. Promeses que surten a la llum i que deixen el nostre país en un molt mal lloc: tu no tornes i, a canvi, ni et citem a declarar. Però encara no se sap què farà la fiscalia suïssa. Potser pren una altra alternativa, es deixa de títols i se centra en el que realment importa en aquesta situació: la justícia. El temps podria posar cada cosa al seu lloc, encara que cal tenir en compte que el pes més gros el té la fiscalia espanyola. 

Ara mateix, el rei Joan Carles I té 83 anys i una pèssima salut: desenes d'operacions, algunes de vida o mort, han disminuït les seves capacitats, fins al punt que el seu últim biògraf, José Antonio Zarzalejos, parla d'alguna mena de demència.

I enmig de tot aquest enrenou, Pilar Eyre, arran de la mort del marit d'Isabel II, ha posat d'actualitat què farà Espanya amb la propera mort real, la de Joan Carles. Assistirem a un funeral d'Estat corrupte? Eyre escriu: «El protocol dissenyat des de fa anys, prenent com a model l'Operació Estel de Franco i les exèquies d'Alfons XIII i Tierno Galván, ha quedat obsolet pels últims esdeveniments que han portat el rei emèrit a l'exili».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Que m'enterrin al mar»

El més probable és que, després de la mediàtica mort del duc d'Edimburg, Joan Carles hagi pensat quin serà el seu propi final. I com que tornar a Espanya no entra en els plans de Zarzuela ni de la fiscalia, no li ha quedat altre remei que decidir on vol ser enterrat.

Ningú parla amb ell del tema, però alguna vegada ha comentat melancòlicament: «Per mi, que m'enterrin al mar...», segons apunta 'El Nacional'. Aquesta seria per tant l'última voluntat de Joan Carles: tornar a la mar, on ha passat els millors moments de la seva apassionant vida. Mai ha concretat a quin mar es refereix, però vivint als Emirats, se suposa que es decantarà pel més proper, que és el Mar Roig. Els diaris ja tenen la necrològica escrita i molts escolliran una foto elegant i sofisticada per beatificar-lo.

Espanya, tard o d'hora, viurà la mort de l'anterior cap d'Estat, que segueixen tenint fidels defensors tot i els escàndols. Els delictes i polèmiques al voltant de Joan Carles han bombardejat de ple Zarzuela i han perjudicat com mai la imatge de la corona espanyola. Ara, l'emèrit ja sap què vol quan el moment arribi i, per altra, banda, l'herència ja està escrita.

Els fills i nets Borbons heretaran: els milions amagats en paradisos fiscals passaran a Elena i Cristina, que es convertiran en multimilionàries, i Felip, que diu que renunciarà als diners, es queda la Corona.