Joan Carles

El rei Joan Carles torna a Espanya aquest cap de setmana i ja té destí

Joan Carles torna a casa després de gairebé dos anys als Emirats Àrabs

Joan Carles ja té fetes les maletes per tornar a Espanya. En qüestió de dies arribarà al nostre país després de gairebé dos anys instal·lat als Emirats Àrabs. Però, en aquesta ocasió, el destí de l'emèrit no serà Madrid, sinó el municipi gallec de Sanxenxo, com va avançar Fernando Ónega a Onda Cero.

El pare de Felip sempre s'ha trobat molt a gust a la localitat pontevedresa. Allà té un gran grup d'amics i té l'oportunitat de sortir a la mar amb ells. Fet que ha trobat molt a faltar en els últims temps.

Precisament aquest cap de setmana va transcendir una conversa que va mantenir Joan Carles amb el seu fill. Va ser amb motiu del viatge que va realitzar el rei a Abu Dhabi per transmetre el seu condol a les autoritats dels Emirats Àrabs. Era per la mort del xeic Jalifa bin Zayed.

Durant la xerrada que van mantenir van acordar reunir-se a Madrid la pròxima vegada que l'emèrit trepitgi terra espanyol. Tot i això, és possible que el monarca no esperés que aquesta visita arribés tan aviat en el temps. Serà el pròxim cap de setmana quan torni a Espanya.

La seva intenció és acudir a un esdeveniment de regates que tindrà lloc a Galícia. Quan finalitzi el seu període de descans a Sanxenxo, el seu següent destí seria Madrid. Allà seria rebut pel seu fill, amb qui manté una relació força tensa des de fa mesos.

Imatge del rei emèrit Joan Carles I al club nàutic de Sanxenxo
A Joan Carles li agrada molt Sanxenxo | GTRES

L'emèrit va decidir marxar als Emirats Àrabs el 3 d'agost de 2020. No hi ha constància que en tot aquest temps Felip viatgés per veure'l. La seva sortida del país es va produir en un moment força polèmic, on creixien les informacions sobre la seva fortuna oculta.

Allò va provocar un distanciament amb la Zarzuela. Entenien que qualsevol mena de relació amb Joan Carles resultaria molt perjudicial per a la institució, ja molt deteriorada per altres escàndols.

En aquella etapa, a més, des de la Casa Reial van emetre un comunicat molt clar. Li recomanaven «traslladar-se, ara mateix, fora d'Espanya», sense entrar gaire en detalls. Tot i que no va rebre la visita del seu fill, sí que van ser constants els desplaçaments de les infantes Elena i Cristina.

Tractaven d'estar en contacte permanent amb ell. Especialment interessant-se pels seus problemes de salut, dels quals s'ha restablert perfectament. L'últim cop que va estar acompanyat per la seva família va ser durant la Setmana Santa.

Fins Emirats se'n van anar les seves dues filles amb tots els seus nets, excepte Froilà, que tenia altres compromisos a Madrid. Tampoc hi va ser present la reina Sofia, que tampoc no va veure el seu marit en aquest temps.

El rei Joan Carles a un vaixell a Sanxenxo
Li agrada sortir a navegar amb els seus amics | GTRES

 

Joan Carles fa temps que intenta tornar a Espanya

Joan Carles ha comunicat més d'una vegada al seu cercle íntim que té intenció de tornar a Espanya. Quan es van arxivar les investigacions obertes per la Fiscalia del Tribunal Suprem, ja té via lliure. Això sí, en principi no seria per instal·lar-se, sinó per passar algunes temporades.

S'ha deixat anar la possibilitat que se li busqui una residència a Madrid. La intenció dels reis és que no trepitgi la Zarzuela, intentant desvincular-se el màxim possible d'ell.

Cal recordar que actualment no té cap causa judicial al nostre país ni tampoc a Suïssa. La justícia helvètica va arxivar la investigació sobre la donació d'Aràbia Saudita que pujava fins als 65 milions d'euros.

L'emèrit només té pendent un procediment a un tribunal de Londres. En aquest cas, es tracta de la denúncia que va interposar Corinna Larsen per assetjament. Joan Carles serà, sens dubte, la gran atracció del pròxim cap de setmana. Tots els focus estaran posats sobre ell.