ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Criticada plantada de la reina Letícia durant el funeral per les víctimes del coronavirus

Letícia no senya públicament des que és reina

Família Reial
La Família Reial va assistir al funeral per les víctimes del coronavirus celebrat a la catedral madrilenya de l'Almudena | EFE

La Família Reial va assistir aquest dilluns al funeral per les víctimes de la Covid-19 celebrat a la Catedral de l'Almudena de Madrid. Els reis van aparèixer a l'acte convocat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) acompanyats de les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia. Encara que tots van seguir de manera estrica el protocol, hi va haver un gest de la reina que no va passar desapercebut entre els prop de 400 convidats. 

Letícia va decidir no senyar

Entre els 400 assistents es trobaven diverses autoritats, alguns responsables d'entitats de l'Església, sanitaris, Forces de Seguretat de l'Estat, Bombers, i un grup de més de setanta familiars de les víctimes de la Covid-19. L'aforament del temple és de 900 persones, però aquest es va reduir a menys de la meitat per mesures de seguretat i d'higiene per la pandèmia del coronavirus. 

Felip VI, Letícia, Elionor i Sofia van arribar amb el cotxe oficial a la Catedral de l'Almudena pocs minuts abans de les 20:00 hores, tots amb mascareta i vestits de rigorós dol. Abans d'accedir a l'homenatge de les víctimes, van saludar a les autoritats i van desfilar pel passadís central acompanyats de l'himne d'Espanya. Una vegada van arribar a l'altar, Felip i les seves filles es van senyar, no com la reina Letícia, que va decidir no persignar

En els últims actes religiosos on ha assistit la Família Reial, Letícia ha estat l'única que ha preferit no senyar-se. En el debut d'Elionor a Astúries el setembre del 2018, Felip VI, Elionor i Sofia es van senyar davant de l'altar, seguint la tradició catòlica, però la reina es va limitar a ajupir el cap com a mostra de respecte. 

Segons el mitjà 'Vanitatis', Letícia sí que es persignava durant els seus primers anys com a princesa. Fins i tot el dia del seu casament, aquell plujós 22 de maig de 2004, la periodista tampoc va tenir cap problema en senyar. Va ser a partir del moment que es va convertir en reina quan ja no ha estat més vista senyant públicament. De moment no es coneixen els motius pels quals ho fa, però el que és cert és que crida l'atenció de tots.


Comentaris

envia el comentari