Imatge d'arxiu de la reina Letícia

El coronavirus salva la reina Letícia: el que ja no ha de fer en públic

Ara es pot sentir més còmoda

El coronavirus  ens ha portat un llistat de nous hàbits socials  que a poc a poc hem anat incorporant en el nostre dia a dia, tant amb els nostres familiars més pròxims com amb les persones menys conegudes. La distància social, l'ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic han vingut per quedar-se, i ara ja és estrany viure sense aquests hàbits.

 

Un dels canvis més significatius a nivell social que s'ha hagut d'implementar ha estat l'absència del contacte directe en les salutacions, siguin els tradicionals dos petons o la típica encaixada de mans. Tot contacte físic que no sigui en l'àmbit íntim i familiar ha quedat relegat al passat de moment, i això sembla que a la reina Letícia li escau de meravella.

 

La reina Letícia s'estalvia la clàssica encaixada de mans que tant li molestava

I és que és de sobres conegut per tots que Letícia detestava estrènyer centenars de mans en els multitudinaris actes oficials, i fins i tot es va arribar a treure l'anell de casada durant un temps perquè se li clavava en els dits i li feia mal. Però no hi ha mal que per bé no vingui, ja que el coronavirus li ha permès a la reina despullar-se d'aquest hàbit que tant li molestava i des de fa quatre mesos pot  deslliurar-se de saludar amb la mà en els actes institucionals que realitza, fet que segurament la fa sentir més còmoda que mai.

 

Actualment, tant la reina Letizia com el rei Felip saluden realitzant un  lleu gest amb el cap a manera d'agraïment o benvinguda, o bé una salutació amb la mà des de la distància. A això se suma que les recepcions multitudinàries en les quals havia de saludar centenars de persones com les que tenien lloc a Palma de Mallorca cada estiu, o per exemple en el Dia de les Forces Armades, no es donen actualment per evitar qualsevol aglomeració, ja que  el virus segueix aquí i els rebrots estan a l'ordre del dia.