Primer plano de la Reina Letizia

La reina Letícia es trenca quan ho descobreix: «Ha mort»

La reina Letícia està molt trista per la mort d'una persona propera al seu entorn

Últimament, la reina Letícia per haver-se fet un retoc estètic i perquè està preocupada per la tornada del seu sogre a Espanya. Avui ho torna a ser, però per un altre motiu. Sembla que la mort d'una persona propera l'ha afectat.

Es tracta de la mort de Leonor Madrid Àvila, la mera del seu «compi iogui» Javier López Madrid.

La reina Letícia està trista per la mort de la mare d'un amic

Els reis són amics de Javier López Madrid i de la seva dona, Silvia Villar-Mir. De fet, les dues dones practicaven ioga juntes a casa de l'empresari. Per això, Letícia s'hi referia com a «compi iogui». 

Un terme singular que es va revelar quan es va publicar un missatge de la reina a Javier López. En ell, li donava suport després d'haver-se vist implicat en el famós cas de les 'targetes black'.

Primer plànol de Javier López Madrid
Javier López Madrid és amic dels reis d'Espanya | Cedida

Però l'amistat de les dues parelles té el seu origen molt de temps enrere. Es remunta a la dècada dels noranta, quan Felip VI i Javier es van fer amics després de conèixer-se en un safari a Kenya.

Des d'aleshores, es van fer inseparables malgrat el fet que ara hi hagi una certa distància física i emocional entre els dos matrimonis. El motiu és la implicació de López en diversos casos greus.

Encara que la relació no sigui tan fluida, els monarques lamenten la mort de la mare de l'empresari. Sembla que Leonor va morir dimecres 10 de novembre i el seu enterrament es va celebrar en la més estricta intimitat. Es va dur a terme al cementiri El Pardo, com ha informat 'Vanitatis'.

El funeral tindrà lloc l'1 de desembre a l'Església de la Nuestra Señora de Caná, a Pozuelo de Alarcón. Alguns especulen que Felip VI i la seva dona podrien acudir a la missa. Però la veritat és que des que van saltar els escàndols no s'han tornat a mostrar públicament amb Javier.

De totes maneres, les infantes Elena i Cristina podrien anar-hi, que ja que tenen una estreta relació amb la família. Tampoc seria desgavellat pensar en la presència de l'exmarit de la primera, Jaime de Marichalar, que també s'hi porta bé.

Reis Felip i Letizia
Felip i Letícia han marcat distàncies públicament amb l'empresari | Gtres

La vida de Javier López Madrid

Amb la mort de la seva mare, López Madrid ha tornat a patir una important pèrdua personal. Cal no oblidar que el 2019 va morir el seu germà Germán per una afecció al fetge. Tenia 60 anys i va deixar els seus éssers estimats desolats.

Aquestes dues morts han marcat sens dubte l'etapa més difícil de la vida de l'empresari. Una etapa en què la seva imatge ha quedat en dubte de manera contundent.

Així, va ser condemnat a sis mesos de presó per l'assumpte de les 'targetes black', encara que els va commutar per una multa de 7.120 €.

De la mateixa manera, va ser arrestat per la Guàrdia Civil pel cas conegut com a «Operación Lezo». A més, va ser imputat a la «Operación Púnica».

Imatge darxiu dun vehicle de la Guàrdia Civil
L'amic de la reina Letícia va ser arrestat per la «Operación Lezo» | Cedida

Amb tot, el 2015 també va ser imputat per un presumpte cas d'abús sexual, amenaces i apunyalament a la dermatòloga Elisa Pinto.

Fa uns mesos, la doctora va demanar a l'Audiència Nacional la condemna de sis anys de presó per a l'empresari. Suposadament, el comissari Villarejo, per al qual sol·licita la mateixa condemna, va ser contractat a favor d'una campanya d'assetjament. Encara s'espera la decisió judicial.

EL VÍDEO DEL DIA: