Fotomuntatge del rei Felip i la reina Letícia

La reina Letícia toca fons després de descobrir la pitjor notícia sobre el seu marit

Una anècdota que deixa en evidència Felip VI preocupa, i d'allò més, a la reina Letícia

La reina Letícia és un autèntic polvorí. Està farta, entre altres coses, que la seva família política posi en dubte la monarquia davant dels mitjans de comunicació. Per a més inri, també està cansada dels tripijocs del seu sogre i, fins i tot, dels 'escàndols' dels seus nebots Froilà i Victòria Frederica.

El que més l'ha soprès, però, és que avui no són notícia ni les escenes de Friolà ni les jugades de l'emèrit. La notícia són ells: Felip i Letícia. Concretament, els reis d'Espanya han saltat a la palestra perquè s'ha revelat un detall que deixa en evidència al rei: la seva educació.

La reina Letícia, de pedra

La reina sap que Pilar Eyre té un bloc a la revista Lecturas, No es por maldad, on parla de la Casa Reial. I això és precisament el que ha fet a la seu darrer article. On explica una situació que, d'alguna manera, va fer trontollar la que avui és la dona de Felip VI.

Exactament, ha explicat una anècdota que es va produir quan Letícia i el seu xicot van viatjar a Astúries perquè ell conegués la família d'ella.

Segons ha narrat, «la primera vegada que ell va anar a l'àvia de la seva xicota li va preguntar si podia anar personalment a agafar les begudes de la nevera. La neta va aclarir a Menchu el perquè d'aquest caprici: 'No ha obert una nevera a la seva vida i li fa il·lusió'».

Imatge dels reis d'Espanya, Felip VI i Letícia Ortiz
La reina Letícia va viure una situació 'compromesa' quan va presentar Felip a la seva àvia | GTRES

«Des del saló, completament en silenci, van sentir el 'clic, clic' de la porta del frigorífic en obrir-se i tancar-se. Diverses vegades», finalitza. Aquesta situació és curiosa i crida l'atenció perquè, segons sembla, va deixar bocabadat l'entorn de qui estava aleshores al capdavant dels informatius de TVE.

La reina Letícia veu qüestionada l'educació del seu marit

La mare d'Elionor possiblement no estarà satisfeta perquè aquesta dada hagi vist la llum. Així mateix, rebutjarà el fet que al mateix bloc s'hagi revelat la qüestionable educació que va tenir l'actual rei.

Segons ha relatat Eyre, «a canvi de fer els ulls grossos davant la col·lecció d'amants que el seu marit passejava (i mantenia) amb total tranquil·litat, Sofia va aconseguir que deixessin a les seves mans l'educació del príncep. El seu fill adorat, del qual deia de vegades, afectuosa: 'Estic enamorada d'ell'».

Fotomuntatge de la reina Letícia i Pilar Eyre
La reina Letícia ha vist com Pilar Eyre deixa en evidència l'educació de Felip VI | GTRES

En aquest punt, la reina Letícia haurà vist que es qüestiona seriosament la manera com la seva sogra va educar el seu fill. I és que, a més, es diu que «ell es va criar entre cotons, amb una mare que tot ho permetia. Es va convertir en un nen indolent, consentit, capritxós, incapaç d'esforçar-se i que faltava a les classes amb facilitat perquè se li enganxaven els llençols».

És més, ha afirmat que vivia envoltat d'«amics de bona família» que el separaven de la realitat del país. Això sense passar per alt que «encara recorden les seves enrabiades al col·legi Los Rosales quan no aconseguia el que volia».

Muntatge reina Sofia i rei felip
El marit de Letícia va estar molt consentit per la seva mare | GTRES

Però aquesta situació va ser aturada poc després quan Sabino Fernández Campos, cap de la Casa Reial, va comunicar a Joan Carles I que les coses no podien seguir així. Segons sembla, li va exposar que «l'educació de l'hereu a la Corona no es podia deixar en mans de la seva mare. Aquesta estava allunyada de la quotidianitat del país sobre el qual hauria de regnar, li parlava en anglès i tenia una experiència nul·la en l'educació de prínceps».

El llavors monarca va semblar entendre els arguments esgrimits per Fernández Campos i va triar un instructor militar per al seu fill. L'escollit va ser el tinent coronel Juan Antonio Alcina, «que es va emportar les mans al cap davant la deficient educació del seu alumne».