Primer pla de Letícia Ortiz amb posat seriós

La reina Letícia, destrossada el pitjor dia de l'any per a ella: només tenia 31 anys

Letícia no pot oblidar una pèrdua que la va marcar de per vida

Letícia Ortiz mai oblidarà aquesta data: 7 de febrer del 2007. Aquell dia, la seva germana Érika, de només 31 anys, va aparèixer morta a casa seva, al barri madrileny de Valdebernardo.

Han passat quinze anys des de llavors, i la vida dels seus familiars mai ha tornat a ser com abans. Tots ells ho recorden amb molt de dolor.

En aquell moment, Letícia encara era princesa d'Astúries i estava embarassada de la seva segona filla. L'autòpsia va revelar que Érika s'havia suïcidat ingerint un nombre elevat de pastilles.

Tot i que la dona de Felip VI va intentar portar el dolor amb molta discreció, la tristesa es va apoderar d'ella. Va ser un dels pitjors dies de la seva vida, com es va poder comprovar a la cerimònia de comiat, on va aparèixer amb la cara desencaixada i sense poder contenir el plor.

Després de tres lustres, Letícia ara és reina d'Espanya i mare de dues adolescents. I és que, només tres mesos després de la mort de la seva germana, va arribar al món la infanta Sofia.

En aquesta història, però, la filla d'Érika, Carla Vigo, sempre ha quedat relegada a un segon pla. «No se supera, i menys de la manera que em va passar a mi. Aprens a viure amb això, i es triga molt», assegurava la jove en una story d'Instagram el desembre passat.

Fotomuntatge de Letícia i Érika Ortiz
Letícia encara es recorda d'Érika, que es va suïcidar el 2007 | Europa Press

Quan li van preguntar què trobava a faltar de quan era petita, Carla ho tenia clar. «La meva mare, no tenir tantes preocupacions». Amb prou feines tenia sis anys quan es va acomiadar d'ella, aixi que té «molt poquets» records d'ella.

La noia és fruit del matrimoni entre la germana de Letícia i l'escultor Antonio Vigo i vol ser actriu. Fa uns mesos, va debutar al teatre com a part de l'elenc de 'Yerma', de la mà de Rafael Amargo.

Primer pla de Carla Vigo
Carla Vigo, neboda de Letícia, va perdre la seva mare amb només sis anys | Europa Press

El 10 de setembre, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, va voler compartir un missatge. «La meva mare no és una xifra. Era la meva mare», va assenyalar a les xarxes socials.

La segona germana de les Ortiz Rocasolano tampoc va aconseguir recuperar-se d'aquella desgràcia amb facilitat. Fa uns mesos, concretament a l'agost, va ser mare per segona vegada. Va donar llum una nena, la primera filla en comú amb Robert Gavin.

Els pares de Letícia, com és lògic, també han vist com les seves vides han experimentat uns quants canvis en aquest període. Fa tot just un any, Jesús va anunciar que es jubilava després de més de cinquanta anys de carrera al món de la comunicació.

La reina Letícia plora desconsoladament per la mort de la seva germana, Érika
Letícia, trencada de dolor a l'enterrament d'Érika, el 2007 | GTRES

Admetia que necessitava més temps «per a la meva família i les meves coses». I cinc mesos després, va dir adeu a la seva mare, que va morir als 93 anys a Ribadesella.

Letícia s'ha refugiat en la família

Per la seva banda, la mare de Letícia, Paloma Rocasolano, intenta portar una vida el més discreta possible amb Marcus Tokuaboh, la seva parella. Igual que el seu exmarit, procura mantenir-se allunyada de la premsa. Això sí, fa tot el possible per a veure les seves filles.

És habitual veure-la cada any a la cerimònia de lliurament dels Premis Princesa d'Astúries, que se celebra a Oviedo. I allà comprova com la seva neta Elionor cada vegada va tenint més protagonisme als actes oficials

Tot i la ruptura del matrimoni, la família intenta estar unida. Sempre han estat disposats a ajudar-se els uns als altres en els moments més difícils.

Letícia, a més, es va poder refugiar en les seves filles i el seu marit per a superar aquest mal tràngol. La mort de la seva germana li quedarà gravada a la memòria tota la vida.