YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

🚨 La pandèmia torna a estar en expansió a Catalunya: l'Rt supera novament l'1

Sorpresa per la foto de Letícia amb un bebè: amaga una cosa

La dona de Felip VI ha viatjat a Hondures per visitar els llocs afectats pels huracans de novembre

Imatge de la reina Letícia
Polèmica amb una imatge de la reina Letícia amb un nadó   | Gtres

Molts països no només s'han vist afectats per la pandèmia, sinó també per altres fenòmens naturals. Aquest és el cas d'Hondures, que va patir dos greus huracans, anomenats 'Eta' i 'Lota', i per aquest motiu, la reina Letícia ha triat aquest lloc per fer el seu primer viatge humanitari en plena pandèmia, el qual ha causat una gran polèmica.

El passat mes de novembre, amb tan sols dues setmanes de diferència, van tenir lloc dos forts huracans al país americà. L'esposa de Felip VI va voler conèixer de primera mà els testimonis de les persones afectades i, fa uns dies, va viatjar a Hondures malgrat els riscos que comportava un desplaçament d'aquesta mena.

Gran polèmica pel viatge de Letícia

Un viatge que ha causat gran polèmica entre la població espanyola, que ha destacat que la reina Letícia s'ha desplaçat fins al país americà per quedar bé i, a més, intentar tornar a deixar en segon pla el rei Joan Carles I. Tot i que la dona de Felip VI va rebutjar allotjar-se a la 'suite' presidencial de l'hotel en el qual es va allotjar i, en el seu lloc, va optar per una habitació estàndard, ha aprofitat la delicada situació que estan travessant a Hondures per cridar l'atenció.

Així, la reina ha tret profit dels huracans que ha patit el país americà per fer-se fotos que demostrin el seu costat solidari. Tot i que no es pot apreciar per la mascareta, la mare d'Elionor i Sofia apareix somrient, tot i la complicada situació que han travessat els nens al costat dels quals apareix, que han perdut les seves llars per culpa dels fenòmens meteorològics i s'han vist obligats a viure en un alberg.

L'estratègia de la Casa Reial

Durant les últimes setmanes, Joan Carles I s'ha tornat a convertir en protagonista de la premsa espanyola després de la seva possible tornada a Espanya i la regularització de la seva situació amb Hisenda. Per aquesta raó, la reina Sofia també ha fet servir el seu viatge a Hondures per intentar que Joan Carles I torni a un segon pla.

«Òbviament, la Casa Reial està tractant de buscar elements que desenfoquen l'objectiu dels mitjans sobre la carta dels militars, la regularització de l'emèrit», va afirmar Verónica Fumanal, la presidenta de l'Associació de Comunicació Política (ACOP) a 'Vanitais'.

Així mateix ho va fer el director de l'agència de comunicació 'Estudio La Base', Álex Comes, qui va destacar que la Zarzuela manté la seva «estratègia d'humanització' dels Reis després de les fallides accions dutes a terme durant el confinament més estricte».

Ha assenyalat que l'estratègia que van usar des de palau «va resultar ineficaç, o incompleta, ja que no van ser accions prou potents ni convincents, ni tan sols perquè es portessin tot el protagonisme mediàtic de la Casa Reial, ja que les notícies sobre el Rei emèrit, igual que ara, es van dur tots els titulars».

No obstant això, estan tractant de seguir la mateixa tàctica utilitzant el viatge de Letícia, encara que no creu que pot arribar a tenir «cap efecte mitjanament significatiu en la ciutadania espanyola, ja que és una acció continuista». «Estem acostumats a veure a la seva predecessora, la reina Sofia, el mateix que Letícia en altres ocasions, en viatges amb caràcter similar, de manera que no hi ha cap novetat que pugui cridar l'atenció de la majoria d'espanyols».

Per aquest motiu, ha subratllat que el departament de comunicació de la Casa Reial està tractant «d'acostar les figures de Ses Majestats al ciutadà mitjà». «Però, analitzant la imatge projectada amb anterioritat i el context actual amb els problemes judicials de Joan Carles I, han de ser una mica més enginyosos i arriscats a l'hora de dissenyar aquesta mena d'accions».


Comentaris

envia el comentari