La filla gran de Luis Enrique dona l'alegria de l'any a la familia: «Per la meva germana»

Sira Martínez s'ha proclamat campiona d'Espanya de salts en la categoria de joves genets

Imatge de Luis Enrique donant instruccions desde la banqueta
Luis Enrique està molt orgullós de la seva filla gran | GTRES

Luis Enrique viu el seu moment més feliç de l'any gràcies a la seva filla gran Sira Martínez. Aquest 20 de desembre, la jove de vint anys es proclamava campiona d'Espanya de salts en la categoria de joves genets.

L'entrenador asturià de la selecció espanyola, el seu major admirador, ha felicitat la seva filla a través del seu compte personal de Twitter, on ha escrit un missatge mostrant la seva felicitat. «Enhorabona, Sira! Campiona d'Espanya jove genet 2020! Enhorabona també al seu entrenador Paco Goyoaga!», ha publicat el míster asturià, que també ha adjuntat algunes fotografies en la dedicatòria.  

Sira Martínez, Campiona d'Espanya jove genet 2020

Sira està eufòrica després d'aconseguir guanyar el campionat d'hípica. La filla de Luis Enrique va traslladar-se de Barcelona a Bèlgica, bressol de l'hípica, per entrenar i competir, així ho explica Sira en una entrevista a 'Vanity Fair'. En aquest reportatge, Sira també explica com és el seu pare dins el món familiar.  

«Té caràcter, però és molt familiar. Li encanta reunir-nos a tots davant de la xemeneia i jugar a les cartes, per exemple. I viatjar. Per Nadal sempre anem fora», afirma Sira, que confessa que a la taula mai es parla de futbol: «Mai parlem sobre això. Quan seiem a taula, canviem de tema».

«El que he viscut amb la meva germana m'ha fet veure la vida d'una altra manera»

Sira ha volgut trencar amb el silenci de la família i s'ha obert en canal per parlar sobre la mort de la seva germana Xana, que va perdre la vida l'agost de 2019 amb tan sols nou anys.

«Soc molt sensible, però quan he de ser forta també ho soc. El que he viscut amb la meva germana m'ha fet veure la vida d'una altra manera. Abans m'atabalava per qualsevol problema, però ara m'aturo i penso que cal viure i gaudir de cada moment. No se sap quan serà el nostre últim dia. Intento treure-li el costat positiu a tot», explica Sira, que també valora el paper de la seva mare: «Ella és molt dolça i familiar, molt afectuosa i forta. És una gran mare i ho dona tot pels seus fills!».

Tornant a l'hípica, Sira explica amb detalls com va començar la seva passió per l'hípica: «A l'estiu sempre anàvem a Gijón, la ciutat del meu pare. El cavall sempre ha estat el meu animal favorit i allà n'hi havia molts corrent pels prats, i jo volia tocar-los!», ha manifestat Sira. Malgrat això, fins als tretze anys no va tenir el seu primer poni, un regal dels seus pares. «Al principi no els agradava aquest món, no ho entenien. Va ser un procés. Ara gaudeixen i em donen suport, però si no aprovo els meus estudis, ja puc acomiadar-me de tot», confessa Sira en to de broma.

Una vida compaginant els estudis amb l'hípica

Sira Martínez passa la vida entre els cavalls i els seus estudis. Actualment està estudiant el seu tercer any d'Administració i Direcció d'Empreses, que estudia en línia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). «M'organitzo bé. La meva assignatura preferida és Màrqueting. Els números em costen una mica més. M'imagino a la meva finca, competint i cuidant cavalls», afirma. En el seu temps lliure li agrada «llegir novel·les romàntiques» i gaudir amb el seu xicot, el genet Paco Goyoaga, net d'un dels genets espanyols més destacats.

Per a Sira, l'hípica és una activitat que l'enamora. «Sí, és el meu refugi. Quan estic trista, pujo i m'oblido de tot. Em concentro i és com si fóssim un. És molt bonic entendre al teu cavall perquè solen ser impredictibles», confessa Sira, que conclou l'entrevista amb un contundent missatge: «Vull viure la vida. Per mi i per la meva germana».


Comentaris

envia el comentari