YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

María José Campanario, tocada en plena pandèmia: sense feina des de fa mesos

La dona de Jesulín de Ubrique en ERTO des del març

María José Campanario rient
María José Campanario sense feina per la Covid-19 | GTRES

La crisi sanitària ha afectat moltes persones i els famosos tampoc s'han salvat. Segons ha informat 'Look', María José Campanario, com molts altres treballadors, es va veure obligada a deixar la feina el passat 15 de març quan van decretar l'estat d'alarma a Espanya.

La dona de Jesulín de Ubrique treballa, des de la primavera de 2019, en una clínica dental a Lloret de Mar (Girona). Allà ha aconseguit complir el seu desig de tenir una vida anònima i, a més, ha fet nous amics i se li considera una molt bona professional.

Malgrat que ha de viatjar cada setmana d'Andalusia a Catalunya, el seu treball és una vàlvula d'escapament i també li ha servit perquè la malaltia que pateix, la fibromiàlgia, es calmi.

En ERTO des del març

No obstant això, l'esclat de la pandèmia de la Covid-19 va suposar un gran canvi en la vida de María José Campanario. A l'espera que millorés la situació, la clínica dental es va veure obligada a tancar les portes i quan va poder tornar a obrir-les, l'empresa va haver de tramitar un expedient de regulació temporal (ERTE) perquè va baixar el rendiment.

La dona de Jesulín de Ubrique ha estat una de les empleades afectades. Com molts altres treballadors que es troben en la mateixa situació, María José Campanario ha estat cobrant el 70% de la base de la cotització durant els sis primers mesos i, partir del setè, el 70%. No obstant això, per a ella la prestació ascendeix a una mica més de 600 euros al mes pel fet de tenir fills.

María José Campanario torna a estar baixa d'ànims, ja que s'han vist afectats els seus desitjos de superació i d'autonomia. «És una dona molt sociable i d'esperit independent i no veu el dia de tornar a la normalitat», ha explicat una font pròxima a la dona de Jesulín de Ubrique a 'El Español'. A més, aquesta mateixa font ha destacat que «no surt gaire de casa».

No va poder continuar amb els seus estudis 

María José Campanario exercia com a tècnica de laboratori d'Anatomia Patològica a Castelló (València) quan va conèixer al torero, però amb el pas del temps va decidir que volia ampliar la seva formació i l'any 2010 es va matricular a la Universitat Europea de Madrid per estudiar odontologia.

Els seus desitjos d'obtenir un nou títol es van veure minvats el juliol de 2011, quan va ser condemnada per un delicte d'estafa i per falsedat documental per l'Operació Karlos. Així doncs, el centre universitari va negar-li poder seguir cursant la carrera. 

Per aquest motiu, va decidir traslladar el seu expedient a una universitat privada de Barcelona. Tot i això, la seva estada a Barcelona va durar molt poc temps, ja que no volia estar lluny de la seva família. «No veia a la meva família i tots estàvem malament», va reconèixer ella mateixa a la revista '¡Hola!'.

Tot i això, l'any 2012 va trobar a Porto (Portugal) el lloc perfecte per acabar els estudis i, finalment, va obtenir el seu títol l'any 2015. Després d'obtenir la llicenciatura, María José Campanario va voler seguir ampliant la seva formació i va estudiar un màster, però la seva operació d'hèrnia discal va provocar que es retardés la seva incorporació al mercat laboral.

Abans d'embarcar-se en una nova aventura professional a Lloret de Mar, la dona de Jesulín de Ubrique va treballar en una clínica dental de Sevilla dos dies per setmana.


Comentaris

envia el comentari