La reina Letícia Ortiz.

La reina Letícia imposa una norma que ningú s'atreveix a desobeir a la Zarzuela

A la monarca li agrada cuidar-se i justament per això exerceix un gran control sobre la seva alimentació

La reina Letícia sempre s'ha caracteritzat pel seu fort caràcter, cosa que ha provocat que molts es posin en contra.

Amb motiu del proper documental que s'estrenarà sobre els Borbons, també han sortit a la llum nombrosos secrets sobre la dona del rei Felip.

A més, s'incideix en la relació de Joan Carles amb el seu fill i aquest rebuig que sempre ha sentit per la nora.

Imatge de la reina Letícia somrient.
Letícia ha rebut moltes crítiques   | Europa Press

«Joan Carles no la veu, prefereix algú que porti sang reial», asseguren els que coneixen de prop l'emèrit.

Del que no hi ha dubte és que durant aquests últims anys Letícia ha exercit una gran tasca, motiu pel qual compta amb un gran protagonisme i fins i tot té un capítol dedicat a ella sola al documental.

Així, es revelen detalls fins ara desconeguts, com els sobrenoms amb què es refereixen a ella a la seva esquena.

La reina Letícia i el rei Felip a La Palma fa uns mesos.
La reina Letícia té una personalitat forta | Europa Press

Per exemple, els seus companys de TVE s'hi referien com 'la fictícia', mentre que als passadissos de palau se la coneix com 'la cap'.

Són els amics del rei Felip els que han estat més durs amb ella, i és que no han tolerat mai que ell s'hagi casat amb una plebea, per la qual cosa es guanyava el malnom de 'criada'.

La veritat és que Letícia sempre s'ha caracteritzat per exercir un ferri control sobre tots els aspectes de la seva vida, començant per l'alimentació.

De lluny és sabut que la reina té un estricte control sobre allò que es menja o es deixa de menjar. No només a casa, sinó també al menjador de l'escola de les filles.

Les estrictes condicions que Letícia té imposades a casa amb el menjar

Fins i tot es va arribar a rumorejar que Leonor i Sofia portaven tàpers preparats de casa, cosa que marcava una clara diferència amb la resta dels seus companys.

El que és clar és que la reina ha cuidat sempre l'alimentació que porten les seves filles i ha declarat la guerra als sucres, als precuinats, als greixos i als dolços.

De fet, ha imposat una clara norma a Zarzuela que ningú no pot desobeir, i és la de menjar sa. Fet que combina amb un estil de vida saludable (res d'alcohol ni tabac) i molt d'exercici.

Felip, Letícia, Elionor i Sofia posant a càmera, tots amb mascareta
Letícia sempre ha cuidat molt l'alimentació de les seves filles   | GTRES

Segons comenten, a la monarca li agrada fer peses i altres exercicis per enfortir musculatura o practicar ioga, que li apassiona.

Si hi ha un secret que Letícia té ben guardat, és el dels seus braços tan tonificats. I és que malgrat entrenar al gimnàs de Zarzuela de forma habitual, sempre que li pregunten pels seus braços, ella aconsella fer fons de tríceps a la paret.

Públicament, l'esposa del rei Felip també ha manifestat la seva animadversió cap als excessos. «A casa no prenem sucre», confessava en una ocasió.

Primer pla de la reina Letícia
La reina està en molt bona forma  | GTRES

▶️ La Infanta Cristiana confiesa el motivo de su ausencia en la reunión familiar y dónde se esconde

Així, sembla que a les cuines de la Zarzuela només tenen permès fer servir un tipus d'edulcorant, l'eritritol, molt de moda entre els esportistes d'elit i les celebrities internacionals.

La seva gran particularitat és que té un escàs valor calòric, a més té gairebé la mateixa dolçor que el sucre habitual. Per tant, és el substitut perfecte a l'hora de preparar postres i dolços.

Això sí, malgrat que la reina porta una dieta molt estricta, molt de tant en tant també es permet el luxe de pecar.

Per exemple, bevent una copa als àpats de recepcions oficials, o escapant-se amb el grup d'amigues a un dels seus locals favorits del centre de Madrid.