La reina Letícia i el seu plor cada 7 de febrer: el dia que Erika va marxar

La mort de la seva germana va ser un cop molt dur per a la mare de la princesa Elionor

Imatge d'arxiu de la reina Letícia
La reina Letícia i el seu plor cada 7 de febrer: el dia que Erika va marxar| Catalunya Diari

El cos sense vida d'Erika Ortiz va ser trobat pel seu xicot, el càmera Alberto García, al dormitori de la casa de Madrid el 7 de febrer de 2007 i des d'aquell moment, fa ja 14 anys, aquest és el dia més trist i dolorós per a la reina Letícia.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La germana menor de la dona de Felip VI residia a la capital espanyola amb la seva filla Carla, però, aquella nit la seva primogènita, que llavors tenia 4 anys, la va passar fora i allò va incrementar les especulacions que deien que havia planejat suïcidar-se i que va deixar diverses cartes escrites.

Alberto García va trobar el cos sense vida d'Erika a les onze del matí del 7 de febrer de 2007. Va ser una notícia que va causar gran commoció a tot el país i que va adquirir unes dimensions encara més grans quan es va donar a conèixer que va ser un suïcidi. I és que l'autòpsia que li van realitzar a les restes mortals d'Erika va determinar que la mort havia tingut lloc després de la ingesta d'un nombre no precisat de pastilles, que probablement van ser tranquil·litzants.

Erika feia un temps que tenia problemes. La germana de la reina Letícia treballava a 'Globomedia' i havia estat de baixa durant 6 setmanes per ansietat i depressió, i la seva entrada en el món mediàtic, per la popularitat que va adquirir la seva germana, no va ajudar la seva fràgil estabilitat.

Erika no va suportar la pressió

Tot i que la família Ortiz ja gaudia d'avantatges de formar part de la reialesa, el compromís de Letícia amb Felip va suposar un tsunami de canvis que li va ser impossible de gestionar a la mare de Carla Vigo. Van ser la influència i el poder dels Borbons els que van ajudar Erika a situar-se professionalment en 'Globomedia', una coneguda productora espanyola, i pel qual va aconseguir un salari més gran, un fet que va ser de gran ajuda perquè pogués mudar-se a Madrid.

Però encara que gaudia dels avantatges materials que li oferia la connexió de la seva germana amb la reialesa, era perseguida pels mitjans de comunicació i això era una cosa que la mare de Carla Vigo no suportava i que va incrementar la seva inestabilitat emocional. Erika fins i tot va arribar a explicar als seus companys de treball que no se sentia valorada en 'Globomedia' i que des de la Zarzuela no paraven de donar-li instruccions sobre què havia de fer i què no.

Malgrat els esforços de Letícia per mantenir la informació de la seva germana fora de l'opinió pública, la seva situació sentimental amb Antonio García també va ser escodrinyada i airejada. Des d'aquest 7 de febrer del 2007 són moltes les hipòtesis que han sorgit sobre el motiu pel qual Erika va decidir posar fi a la seva vida, encara que la majoria apunten que la mare de Carla Vigo no va poder superar la pressió mediàtica que implicava ser la germana de la futura reina d'Espanya.

A més, des del principi va sortir a la llum una opció que assenyalava que Erika havia escrit cinc cartes abans de morir. Una per la seva mare, una altra per al seu pare, una per al pare de la seva filla i dues per a les seves germanes, Telma i Letícia.

L'última oportunitat de Letícia

Una tràgica mort que a penes va trigar uns minuts a fer-se pública, encara que la llavors princesa d'Astúries va tractar de frenar la difusió d'informació. La Casa Reial va posar a la seva disposició un advocat amb experiència per dur a terme aquest assumpte tan privat, però ni el millor lletrat va evitar que aquesta notícia corregués com la pólvora, ja que la transcendència pública de la mort d'Erika era una cosa inevitable. Va ser un moment molt dur per Letícia perquè era l'última oportunitat que tenia de protegir a la seva germana i no ho va aconseguir.


Comentaris

envia el comentari