Primer pla de la Reina Letícia

La reina Letícia presumeix orgullosa d'haver culminat la seva venjança a Zarzuela

Letícia aconsegueix el seu propòsit després dels darrers esdeveniments

Letícia, per fi, respira tranquil·la en conèixer la nova situació per la qual travessa la família reial. La dona del rei sempre s'ha mostrat molt crítica amb les polèmiques reials i, especialment, amb les protagonitzades pel sogre, l'emèrit. Amb Joan Carles I a Abu Dhabi sembla que les coses estan una mica més calmades i es rumoreja que la seva tornada podria no produir-se.

Sobretot, després de la conversa que va tenir lloc en el seu darrer viatge a Sansenxo on el seu fill i la seva nora van ser molt contundents. La seva actitud despreocupada i, de vegades fins i tot de pinxo, no li van semblar bé a la monarca, que va decidir plantar-se.

Letícia aconsegueix el que més desitjava

Letícia sempre ha nedat a contracorrent a la Casa Reial. No combrega amb el sentiment anyenc que representa la monarquia espanyola i el seu desig és modernitzar-la. Per això, intenta allunyar-se dels convencionalismes i, sobretot, de les polèmiques que enterboleixen el nom de la institució.

Fotomuntatge del rei Felip i la reina Letícia
El rei Felip VI i la reina Letícia van censurar la visita de l'emèrit a Sanxenxo. | Catalunya Diari

Hi juga un paper fonamental l'emèrit qui representa tot allò que la dona de Felip VI detesta. Tal com relata Pilar Eyre al seu blog de Lecturas, la reina hauria aconseguit apartar de ple el seu sogre. El seu retorn a Espanya de fa uns mesos va indignar els reis per la seva excessiva exposició mediàtica i la seva actitud de pinxo.

«¿Disculpes de què?», va arribar a preguntar de manera irònica quan li van preguntar si havia de demanar perdó per totes les polèmiques que ha generat. En la visita a Felip VI, pare i fill van mantenir una conversa seriosa on el rei li va exposar el seu malestar.

Una reunió «crucial per a les relacions familiars», on va quedar palesa la mala relació de Letícia i Sofia quant a Joan Carles I. De fet, segons Eyre, aquestes es van negar a coincidir amb ell i l'emèrit va tornar molt tocat a Abu Dhabi.

Pel que sembla, Felip VI va treure els comentaris que el seu pare «ha estat filtrant aquests dos anys d'exili a través d'amics». Comentaris «en què el fill i la nora queden com els dolents de la pel·lícula». Sobretot, la seva dona, a qui Joan Carles I no té simpatia i acusava d'haver orquestrat el seu exili al país aràbic.

Letícia silencia definitivament l'emèrit

Letícia i Joan Carles I mai no han tingut una bona relació. El caràcter fort i determinat de l'experiodista va xocar de ple amb el de l'emèrit, que mai no va veure amb bons ulls la seva independència.

Muntatge rei Joan Carles i rei Felip
El marit de la reina Letícia va mostrar el seu malestar per les crítiques del seu pare a la seva dona. | Catalunya Diari

La reina s'ha mostrat sempre molt dura amb les polèmiques que ha generat el sogre i, lluny de passar-les per alt, ha reaccionat als escàndols. Té clar que aquestes situacions afecten negativament la institució i que només ho pot solucionar el penediment. Cosa que, de moment, no passa pel cap de Joan Carles tenint en compte com va respondre als mitjans davant aquesta possibilitat. Tot i això, mentre els monarques esperen que recapaciti, Letícia pot estar orgullosa d'allò que ha aconseguit.

Després de la darrera visita a Espanya i la reunió amb Felip VI recriminant-li que critiqui la seva dona, l'emèrit està «mut, com el seu entorn». Ha optat per no pronunciar-se mentre espera el vistiplau del seu fill per poder tornar-hi.

▶️ El vídeo del que todo el mundo habla: La nueva polémica de la reina Letizia

Recordem que el viatge que tenia planejat fa mesos va ser cancel·lat per petició expressa de la Casa Reial. L'enrenou de Sansenxo continua cuejant i no desitgen que es torni a repetir, per això no s'ha mogut d'Abu Dhabi. Allí roman «molt sol i amb molt de temps per pensar i desesperar-se».

Un temps més que necessari que podria ajudar-lo a recapacitar i plantejar-se la possibilitat de demanar disculpes públicament.