La guerra entre la reina Letícia y la reina Sofia ha esclatat

La reina Letícia, en peu de guerra amb doña Sofía: «Competeixen per destacar»

La reina Letícia i la reina Sofia fa anys que estan enfrontades, i ambdues ho han admès públicament

La relació entre doña Sofia i la reina Letícia sempre ha estat en el punt de mira, ja que és més que evident que jove i sogra mai han acabat d'encaixar. Tots recordem aquell tens moment que es va viure durant la missa de Pasqua de 2018, un moment que quedarà marcat per sempre en la retina dels espanyols. A les imatges controvertides, Sofia intentava fer-se una foto amb les seves nétes, cosa que Letícia va voler impedir mostrant un comportament agressiu i apartant-la amb brusquedat.

Pocs coneixen l'origen de la picabaralla i del distanciament. De fet, arran d'aquest succés, les dues evitaven coincidir en actes públics, bona prova de la tensió existent. No obstant això, l'objectiu de Felip i Letícia com a monarques és de transmetre una imatge d'unitat amb les seves filles, Elionor i Sofia. Un trencaclosques en el qual la reina emèrita no acaba d'encaixar.

Recordem que la relació de la monarca amb les seves cunyades, les infantes Cristina i Helena, també és nul·la. És per això que els rumors sobre el complicat i intransigent caràcter de Letícia la persegueixen gairebé des que va començar a sortir amb Felip.

És inoblidable el «deixa'm parlar» que la reina va pronunciar en anunciar el seu compromís, que molts van prendre com un tendre descuit. No obstant això, el temps ha deixat palès que Letícia és una dona d'empenta i amb les idees molt clares. Fins i tot la seva relació amb Felip ha corregut perill per culpa de la seva personalitat. S'especula que la parella ha travessat més d'una crisi en aquests disset anys de matrimoni, i no és cap secret que han marxat de vacances per separat durant la seva pitjor època.

L'origen de la mala relació entre la reina Letizia i la reina Sofia

El frec a frec constant entre Letícia i Sofia sorgirien arran de la negativa de l'asturiana que l'àvia vegi les seves nétes. Així, Sofia li hauria retret que no l'hagi deixat exercir d'àvia, a diferència de la seva mare, Paloma Rocasolano, que pot veure a les nenes quan vol. Una situació injusta de la qual la reina Sofia s'hauria queixat al seu entorn més proper.

Si bé «Felip sempre ha estat qui ha intentat unir-les», segons assenyalen, en petits cercles «s'ha lamentat el poc que [Sofia] coincideix amb les seves nétes». Abans, la reina emèrita «s'ocupava personalment de portar a les seves filles a visitar els divendres a Joan Carles, que tampoc té gaire tracte amb Elionor i Sofia». Però els rumors diuen que «Letícia marca les regles a casa i les seves filles veuen ben poc els seus avis paterns, tot i que viuen a escassos metres al recinte de La Zarzuela».

Fet que no passa amb els fills d'Helena i Cristina. Se sap que la reina Sofia sempre ha estat molt unida tant a Victòria Frederica, —l'ullet dret del rei emèrit—, com a Froilà. I també als fills de Cristina, als qui no pot veure tant com li agradaria pel fet que resideixen a l'estranger.

Amb tot, Sofia va arribar a reconèixer en el lliurament dels Premis de Discapacitat l'abril de 2015 que ella i la reina Letícia «som completament oposades». «Però els pols oposats s'atrauen», segons concloïa entre rialles. «Ella és igual que el meu marit», replicava Letícia al seu torn. «Jo sóc molt diferent. Som dues Espanyes completament diferents». «Dues formes diferents de fer bé les coses. No només hi ha una manera», manifestava.

Una guerra que ara es reobre, ja que totes dues intenten destacar en el seu treball. Tant una com l'altra estan dedicades a les causes socials. Fa poc, l'esposa del rei Joan Carles viatjava a Alacant per participar en la recollida de residus en una platja de la costa mediterrània. I, novament, ha tornat a demostrar el seu compromís amb totes aquelles persones que pateixen malalties neurodegeneratives. Mentrestant, la seva jove presidia la cloenda de la tretzena edició de Projectes Socials del Banc Santander.