Primer pla del rei Joan Carles

Consternació a la Casa Reial: Mor un parent del rei emèrit

La mort de Juanjo Ricoy, familiar directe del rei emèrit, ha causat una gran commoció en la Família Reial

Aquesta setmana ha saltat una notícia que ha deixat devastat al rei i la impossibilitat de tornar per acudir a l'esdeveniment accentua el seu malestar. El passat 21 de setembre va morir Juan José Ricoy de Borbó, parent del rei emèrit, als 76 anys a Gijón, Astúries. Conegut com Juanjo Ricoy de Borbó, era un reconegut empresari de l'àmbit nacional, residia des de feia molt de temps a Gijón, on es va desplaçar per poder estar al costat de la dona que estimava.

Aquesta dona en qüestió era Begoña García Trabanco, familiar dels fundadors de l'extinta casa d'aixovars Balcázar. Aquesta empresa va ser una de les més grans de la zona i va gaudir d'un gran reconeixement per part dels asturians. Aquesta unió va ser el principal motiu pel qual Juanjo Ricoy va situar la seva residència a la localitat del nord. Durant tots aquests anys havia aconseguit fer un bon cercle de contactes i amistats que aquests dies han acompanyat i fer costat a la família.

El funeral ha tingut lloc aquest dimecres 22 de setembre a les sis de la tarda al centre religiós de San Pedro de la mateixa ciutat de Gijón. Tots els seus coneguts acudiran a la cita, però l'absència de  rei emèrit serà una de les més notables. La seva imatge, en particular, està pitjor que mai i són moltes les veus que s'alcen en contra seu. Tot i això, segueix tenint el suport del seu entorn més proper, que viatja fins a la seva residència d'Abu Dhabi per a gaudir d'uns dies junts.

El rei emèrit rep un cop dur després de la mort d'un familiar

La Família Reial travessa una de les pitjors etapes. Des de fa alguns anys la polèmica s'ha convertit en la principal protagonista. L'escàndol del cas Nóos, notícies sobre actituds i moviments sospitosos que han realitzat alguns dels seus membres de la família com els fills de la infanta Elena, o la mala relació de la reina Letizia i Sofia, han ocupat les portades de tots els diaris. No obstant això, la figura més injuriada ha estat la del rei emèrit.

Moltes informacions han assenyalat la poc transparent activitat econòmica per part de l'antic monarca, com, darrerament, la despesa de diners públics per condicionar una residència per a la seva suposada amant o el seu presumpte paper com a comissionista. Tot plegat, amb acusacions de la justícia, va fer que el rei designat pel dictador se n'anés a Abu Dhabi. Moltes persones del seu entorn més proper asseguren que està molt penedit i que el seu major somni és tornar a Espanya.

Tot i això, cap membre de la Casa Reial s'ha pronunciat sobre aquests presumptes moviments del monarca, mentre una bona part de la situació exigeix explicacions i que el monarca pagui el que deu. Totes les polèmiques i la mala imatge social que té fa que la situació que travessen a can Borbó sigui força complicada. Aquesta setmana s'ha conegut un succés que ha consternat tota la família i, especialment, al rei Joan Carles.