Reina Letizia amb el vestit floral 'low cost' de Zara

La reina Letizia també es mulla amb Rocío Carrasco

La dona de Felip VI segueixla docusèrie

L'emissió de la docusèrie 'Rocío. Contar la verdad para seguir viva' ha desencadenat un enrenou enorme que s'ha traslladat a totes les esferes socials, fins i tot a la monarquia. Si recentment vam saber, a través de Maria Teresa Campos, que el president del Govern, Pedro Sánchez, es va posar en contacte amb Rocío Carrasco en plena emissió del documental, ara ha sortit a la llum que la reina Letizia també el segueix.

L'esposa de Felip VI és una dona molt implicada en les causes socials, especialment en l'àmbit de la violència masclista i domèstica, una xacra social que ha intentat posar sota el punt de mira des que va arribar a la Casa Reial. De fet, al novembre de 2019, l'Observatori contra la Violència de Gènere del Poder Judicial li atorgava el premi a la personalitat més destacada en l'erradicació d'aquesta xacra social.

La reina Letizia, abanderada de la lluita contra la violència de gènere

Coincidint amb l'emissió de l'onzè capítol de la sèrie documental de Rocío Carrasco, el 19 de maig l'actual reina d'Espanya va presidir el debat del desè aniversari del Conveni d'Istambul per a prevenir el maltractament de gènere i domèstic. Es presentava en aquesta reunió internacional per a posar l'accent en la importància del moment que actualment vivim per a seguir lluitant contra la violència de gènere i domèstica, així com en la gran tasca de tots els agents que intervenen per donar suport a les dones que es troben en aquesta situació tan delicada .

Durant l'acte, al qual també va assistir la ministra d'Igualtat, Irene Montero, la reina Letizia va voler deixar constància de la seva obstinació en la lluita contra la violència de gènere, cosa que ja va deixar latent en ple confinament per la pandèmia, quan va tenir una reunió telefònica amb Ángeles Carmona, presidenta de l'Observatori contra la Violència de Gènere del Poder Judicial, per a parlar de la situació de les víctimes de la violència masclista durant l'estat d'alarma.

La reina Letizia segueix molt de prop la sèrie documental de Rocío Carrasco

Malgrat mostrar una postura clara respecte a aquesta xacra social i a diferència del que sí que ha fet Irene Montero, la reina Letizia no s'ha pronunciat concretament sobre el cas de Rocío Carrasco. Es tracta d'un cas tremendament mediàtic en el que ningú de la monarquia estaria disposat a entrar, almenys no a través de declaracions públiques. No obstant això, segons confirma el portal 'Cotilleos', la reina Letizia segueixla docusèrie de la filla de Rocío Jurado, un tema que li interessa perquè està vinculada a una xacra contra la qual ella fa anys que lluita.

A més, el seu passat com a periodista la té totalment implicada en un cas que durant més de dues dècades ha protagonitzat tot tipus de portades i exclusives als mitjans de comunicació. «Letizia està bolcada en el tema Rociíto. Veu els docudrames, truca a les seves amigues periodistes per a demanar-los pel rerefons de l'assumpte i pren partit apassionadament. Té molt clar el seu veredicte perquè és com tots nosaltres. Res humà li és aliè! Ja li agradaria poder opinar lliurement! Perquè una cosa és deixar el periodisme i l'altra, que el periodisme et deixi a tu», confirma Pilar Eyre al bloc que escriu a 'Lecturas'.

Tot i que la reina no pot fer pública la seva opinió sobre el cas, queda clar que en la privacitat de casa seva no renunciarà a parlar del tema que actualment ocupa totes les portades de la premsa del cor.