La reina Sofia passejant pels carrers de Palma de Mallorca

L'última victòria de la reina Sofia que la deixa molt ben posicionada a Zarzuela

La Monarquia espanyola passa pel seu pitjor moment de popularitat

La monarquia espanyola passa per un dels seus pitjors moments en la seva història recent i fins i tot s'ha obert un debat que feia molts anys que era gairebé un tema tabú: la possibilitat que Espanya torni a ser una república. De moment no sembla que aquest sigui el futur immediat del país, i la Corona segueix treballant per evitar-ho i salvar la institució malgrat tots els escàndols que han vist la llum els últims anys. 

La fugida del rei emèrit, el rei Joan Carles, va precipitar les crítiques dels republicans i fins i tot de molts monàrquics, que creuen que l'exmonarca està abandonant les seves responsabilitats. De fet, fins i tot altres monarquies com les del Regne Unit, Dinamarca i Noruega, poden veure's esquitxades per aquesta decisió tot i que són de les que gaudeixen amb una millor imatge entre els seus ciutadans.

En tots tres països, les figures dels seus monarques estan entre les deu cares més populars del país. Al Regne Unit, per exemple, la dona més admirada pels seus ciutadans és la reina, Isabel II, mentre que el príncep Guillem és el tercer en la llista d'homes més admirats del país. A Espanya, al contrari, cap figura de la Casa Reial apareix al llistat dels noms més populars del país, segons una macroenquesta realitzada pel portal 'YouGov'. 

Entre els homes, el rei Felip és qui està més ben posicionat pel que fa a popularitat, però apareix en l'onzena posició, fora dels deu primers. El tenista Rafa Nadal és la personalitat masculina que gaudeix de major popularitat a Espanya, i fins i tot Barack Obama (tercera posició) o Bill Gates (sisena) gaudeixen amb una millor reputació que el monarca dins les fronteres espanyoles.

La reina Sofia salva la imatge de la Monarquia

Pel que fa a les dones, la reina Letícia apareix en una posició més avall del rànquing respecte del seu marit, en el número 18, i es veu superada per la reina Sofia, que obté una meritòria quarta posició tot i els escàndols que han rodejat el seu marit en els últims temps. En aquest cas, la llista de dones més populars del país la lidera l'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

La figura de la reina Sofia sempre ha despertat l'admiració de gran part de la societat espanyola gràcies a la seva actitud, sempre positiva davant dels mitjans i intentant evitar les polèmiques. A més, sovint se la veu com una víctima més de les polèmiques del seu marit, i la possible mala relació que manté amb la reina Letícia també la posicionen en una millor posició davant de l'opinió pública.