Primer pla de la reina Sofia mig somrient

La reina Sofia, enfonsada: «Ha mort Sylvia»

Mor Sylvia Polakov, la gran fotògrafa dels famosos durant la Transició espanyola

La reina Sofia està de dol després de perdre la que fos la seva retratista a Espanya, la fotògrafa Sylvia Polakov. Aquesta dona va ser una de les professionals que millor va saber treure l'essència dels famosos al nostre país.

Com que ja era preocupant que, des del mes de setembre, Sylvia Polakov no publiqués cap fotografia al seu compte d'Instagram, totes les alarmes van saltar entre els quals la coneixien.

Primer pla de la Reina Sofia en un acte públic
La reina Sofia està desolada després de la pèrdua de Sylvia Polakov | GTRES

El cas és que la malaurada notícia de la seva mort ha estat comunicada des del mateix compte. «Amb gran tristesa hem d'anunciar la mort de Sylvia Polakov el 25 de novembre del 2021», deia l'últim 'post' de la fotògrafa.

Mor la retratista de la reina Sofia

I és que Polakov va retratar com només ella sabia la reina Sofia, entre altres personatges de l'aristocràcia. La fotògrafa va trobar concretament a Marbella i Madrid dos dels llocs idonis per fer alguns dels seus treballs més recordats.

Retrat de la Reina Sofia
Retrat de Sofia fet per Sylvia Polakov | Casa Reial / Sylvia Polakov

«Possiblement, l'aspecte especial és la diversitat de camps en què he desenvolupat la meva feina, sent tots per encàrrec: m'he apuntat a tot. Moda va ser el primer que vaig fer, retrats, esdeveniments, casaments, catàlegs, publicitat, revistes de moda, cor, etc. Tot m'agradava i em segueix agradant! Fins i tot em vaig apuntar a fer fotos a 'Interviú' perquè era la revista que més es venia a Espanya en aquell moment», assegurava Sylvia en una entrevista.

Sylvia Polakov va fotografiar centenars de famosos durant la Transició

Fotografiava portades per a discos de Massiel o Lolita Flores, retratava Carmen Cervera a 'Interviú' o deixava el seu segell a les fotos a Elena Ochoa. Aquesta dona podia amb tot el que se li posava per davant i sempre va estar a les grans festes dels famosos a Espanya.

Sylvia Polakov, fotògrafa de la Reina Sofia
Sylvia Polakov va fotografiar centenars de famosos durant la Transició | Instagram: @SylviaPolakov

«A més de revistes, em divertia fer fotos a les festes fantàstiques que m'encarregaven, organitzades per Jean Louis Mathieu i Ramiro Jofre, que convertien la discoteca 'Joy' a Versalles».

«A Madrid ja no hi havia dictadura, la gent era maca»

A 'Vanity Fair', Sylvia reconeixia per què estimava Madrid entre la Transició i la moguda dels 80. «París estava en decadència, Londres era una merda i a Roma no es podia estar pels segrestos, hi havia un clima polític terrible».

«Llavors molts joves europeus mirem cap a Madrid, ja no hi havia dictadura, la gent era maca. Mai sopaves abans de les onze de la nit, tothom que coneixies estava creant alguna cosa diferent. Flamencs amb nois de famílies bé, gais amb heteros, arquitectes amb maquilladors, antiquaris amb galeristes d'art modern», deia Polakov.

Sylvia Polakov, fotògrafa de la Reina Sofia
Sylvia Polakov va morir aquest 25 de novembre de 2021 | Instagram: @SylviaPolakov

La seva germana Diana va ser parella durant deu anys de Ramoncín, amb qui va tenir una filla, Andrea, i totes dues han portat una vida molt tranquil·la. És clar que Sylvia va gaudir d'una notorietat més gran que la seva germana, ja que va conèixer molts famosos durant molts anys. A més a més, amb la seva bona feina es va guanyar el respecte de tots ells durant aquest temps.

Els últims 'posts' de Sylvia Polakov

En els darrers 'posts' que va publicar al seu perfil d'Instagram, Sylvia ensenyava dues fotografies molt singulars. En aquestes, es veia un jove Antonio Banderas amb qui va ser la seva primera dona, Ana Leza.

Així mateix, va veure bé pujar a les seves xarxes una fotografia d'Isabel Preysler en la seva joventut. Corria l'any 1977, i com la de l'actor malagueny, totes dues van ser publicades en blanc i negre.