URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

La gran renúncia de la reina Sofia: El nou amant que surt a la llum

Pilar Eyre revela en la seva columna de Lecturasel veritable amor de Sofia, a qui va renunciar per Joan Carles

La Reina Sofia durant un acte oficial en una imatge d'arxiu
La reina Sofia s'ha esforçat per mantenir la reputació de la monarquia malgrat les infidelitats de Joan Carles I. | Catalunya Diari

El fracàs matrimonial de Joan Carles I i la reina Sofia ja no és un secret al nostre país. Si bé és cert que l'amor entre tots dos va existir durant els primers anys de festeig, ja fa molt que els reis emèrits porten una vida independent. És de sobres conegut que a Zarzuela viuen en ales separades i poden passar mesos sense veure ni dirigir la paraula.

Ruptura després de la mort de Franco

Tal com va revelar Pilar Eyre en la seva columna de 'Lecturas' la ruptura sentimental entre Joan Carles i Sofia es va produir poc després de la mort de dictador Francisco Franco. Des de llavors, Sofia va seguir fidel al seu càrrec de reina i va acompanyar a Joan Carles al llarg del seu regnat pel bé de la monarquia espanyola.

Mai va valorar abandonar-ho tot i les constants infidelitats, algunes contrastades, i relacions extramatrimonials de Joan Carles. No obstant això, la reina sempre es va mantenir fidel al seu marit i es va esforçar per mantenir una bona reputació.

Harald de Noruega, el veritable amor de la reina Sofia

Abans de contraure matrimoni amb Juan Carlos la grega va haver de renunciar a l'amor de la seva vida: el príncep noruec Harald de Noruega.

Segons publica Pilar Eyre en la seva columna de 'Lecturas', la reina Sofia estava enamorada perdudament d'aquell hereu del nord. Tal va ser la relació entre tots dos aristòcrates que la premsa de llavors rumorejava sobre la seva possible relació sentimental.

«Sortien fotos dels dos a bord d'una llanxa motora a les regates d'Hankoe dient: Els dos prínceps sostenen un tendre idil·li amb tota l'esplendor dels seus vint anys», assenyala la columnista. Tanmateix, sembla que la grega mai va tenir sort en l'amor i la seva relació amb el príncep nòrdic no va arribar a bon port perquè el jove estava enamorat d'una altra dona.

Harald de Noruega i la seva dona Sofia
El rei Harald de Noruega es va acabar cansant el 1968 amb la cosidora Sonia Haraldsen malgrat l'oposició familiar. | EFE

La reina Sofia «patia horriblement perquè Harald estava enamorat d'una senzilla modista d'Oslo anomenada Sonia, i a ella la feia servir només de 'tapadera'» indica Pilar Eyre. En aquell moment eren els anys 60 i encara s'estilaven els matrimonis concertats entre monarquies.

La mare de Sofia, la reina Frederica, va començar a buscar-li parella per les corones del vell continent i finalment es va orquestrar el seu matrimoni amb el fill dels comtes de Barcelona, Joan Carles.


Comentaris

envia el comentari