Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la reina emèrita Sofia.

La reina Sofia visita la tomba del seu germà i tothom es fixa en el mateix

La reina Sofia afronta la pèrdua del seu germà, Constantí de Grècia

La reina emèrita d'Espanya, Sofia de Grècia, està passant uns moments molt complicats i difícils després de perdre el seu germà, Constantí de Grècia, el dimarts 10 de gener. L'emèrita, amb la resta de la família, s'ha traslladat al cementiri de Tatoi per veure on descansarà el cos del seu germà.

La reina Sofia ha visitat la tomba on reposarà Constantí II i tots els mitjans s'han fixat en el mateix: està totalment descomposta davant la pèrdua del seu germà. L'emèrita ha estat molt atenta a tots els preparatius pertinents per al funeral de Constantí de Grècia, l'enterrament del qual serà avui, 16 de gener, i el personal ha estat preparant-lo perquè estigui tot a punt.

La reina Sofia trencada després de la mort del seu germà

La pèrdua de Constantí de Grècia ha estat un cop dur per a l'emèrita, d'això no hi ha dubte. Després d'assabentar-se de l'empitjorament de Constantí, la mare del rei d'Espanya posava rumb a la capital grega per ser-hi a prop. Tot i això, el trist desenllaç arribaria dies després. La reina Sofia estava molt unida al seu germà, per la qual cosa aquesta pèrdua ha estat molt dolorosa.

La reina Sofia amb la seva família de Grècia visitant la tomba de Constantí II al cementiri de Tatoi
La reina Sofia va visitar el cementiri de Tatoi, on descansarà el seu germà Constantí de Grècia. | GTRES

Segons ha pogut conèixer la premsa, hi haurà un servei religiós a la Catedral Metropolitana d'Atenes. Els fotògrafs han pogut captar la cara afligida de Sofia de Grècia. L'emèrita estava trencada mentre visitava la tomba on descansaran les restes del germà. En aquestes imatges, la veiem de dol, acompanyada pels fills de Constantí II i Anna Maria de Grècia, dona del difunt, visitant el cementiri. La família estaria ultimant els detalls per al funeral que se celebrarà aquest dilluns. A petició de l'actual Govern, Constantí serà enterrat com a ciutadà privat.

Tot i això, han transcendit els protocols de seguretat i protecció que s'instauraran pel bé dels diferents membres de la reialesa que hi acudeixin. De la casa reial espanyola, els reis, Felip i Letícia, faran acte de presència i també hi aniran l'emèrit Joan Carles i les infantes.

Sofia va estar al seu costat fins a l'últim moment

La mare de Felip VI va ser l'únic membre de la casa reial espanyola que va acudir al funeral de Benet XVI. Després d'això, va marxar a Grècia, ja que la salut del seu germà havia empitjorat. L'emèrita i la seva germana, la princesa Irene, van estar al costat de Constantí els seus últims dies.

Imatge de la reina Sofia i Constantí de Grècia
La reina Sofia va estar al costat del seu germà fins a l'últim moment. | GTRES

La salut de Constantí II havia mantingut en suspens la família en els darrers temps. El seu delicat estat requeria cures mèdiques gairebé diàriament. Els dies previs a la seva partida, segons publicava Efe, el germà de Sofia havia patit un vessament cerebral. Altres mitjans locals del país sostenien que la causa de la seva hospitalització van ser les complicacions derivades del coronavirus.

Sigui com sigui, el mes de desembre es va complir un any des de la seva última hospitalització greu. L'oncle de Felip VI va patir una crisi isquèmica i, més tard, es va contagiar de coronavirus. A això se li sumen una sèrie de problemes cardíacs i respiratoris.

Finalment, el trist desenllaç arribava el darrer dimarts. La seva família, entre ells Sofia de Grècia, van estar molt a prop seu i no van perdre l'esperança que es recuperés. Tanmateix, no va ser així. Ara, tota la família es manté molt unida en aquests tristos moments per donar-li avui l'últim adeu al seu funeral.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp